Gigi Becali, dus cu mandat la ultimul termen din dosarul in care afaceristul Puiu Popoviciu e acuzat de coruptie. "Sa avem Biblie cu atestat"

Gigi Becali, dus cu mandat la ultimul termen din dosarul in care afaceristul Puiu Popoviciu e acuzat de coruptie.

Merci frumos Acuzatile DNA Puiu Popoviciu si alte zece persoane, printre care un rector, doi fostii sefi de la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) si de la Divizia de Operatiuni din Directia Generala Anticoruptie (DGA), un prefect si alti angajati in administratia locala din Bucuresti, au fost trimisi in judecata, la sfarsitului anului 2012, in dosarul care vizeaza tranzactionarea terenului din Baneasa apartinand Universitatii de Agronomie, pe care a fost ridicat un important complex comercial al Capitalei. Popoviciu se bucura de necazul lui Becali: "Este chelit rau" Potrivit interceptarilor din dosar, in discutiile pe care Puiu Popoviciu le avea cu Cornel Serban, fostul sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, si cu Petre Pitcovici, seful Diviziei Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA), omul de afaceri se interesa de situatia lui Gigi Becali.

acum 54 luni (18 Jan 2016)

In acest dosar afaceristul Puiu Popoviciu este acuzat de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, precum si dare de mita.

Avocatii si procurorul DNA erau pregatiti si la termenul de astazi sa puna concluzii pe fondul acestui proces. Una dintre solicitari a venit de la procurorul DNA, care a cerut reaudierea martorului Gigi Becali, cel care a facut denunt, in 2009, in acest caz. Becali voia la randul sau sa puna mana pe acesta afacere imobiliara banoasa, dar Popoviciu a fost mai rapid. Totusi, atunci cand a fost audiat in acest proces, in iulie 2014, Becali a refuzat sa depuna marturie impotriva inamicului sau in afaceri si a sustinut ca se roaga pentru dusmanii sai.

El a refuzat sa jure pe BIblia din instanta, pe motiv ca nu ar fi ortodoxa.

Din acest motiv, procurorul DNA a solicitat reaudierea lui Gigi Becali, care nu ar fi dat o declaratie completa.

In aceasta situatie, judecatorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran a decis citarea lui Gigi Becali, la termenul din 15 februarie, cu mandat de aducere. Citat cu mandat de aducere, si cu mentiunea ca a fost luata aceasta hotarare pentru a nu intarzia judecata pricinii, si pentru celeritatea procesului", a aratat magistratul.

El i-a precizat grefierei, sa fie pregatita cu "Biblie cu atestat de la Patriarhie, cruce tot cu atestat". Corneliu Bogdan Ion Tudoran si-a amintit detalii de la audierea lui Ggi Becali: "Memoria nu-mi joaca feste. A jurat pe o cruciulita la gat, si i-a spus judecatorului ca este mai tanar decat el.

Cum s-a derulat audierea din 2014

Latifundiarul a facut spectacol in sala de judecata, in 2014, purtand o discutie religioasa cu judecatorul. El a aratat ca nu mai tine minte ce a scris in denuntul facut impotriva lui Puiu Popoviciu. La momentul audierii, Becali era incarcerat, si a fost adus cu ambulanta din Penitenciarul Poarta ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro