Ghidul renuntarii la fumat. Ce pasi trebuie urmati pentru a elimina acest viciu din viata ta

Ghidul renuntarii la fumat. Ce pasi trebuie urmati pentru a elimina acest viciu din viata ta

In primul rand, decizia de a renunta trebuie sa-ti apartina si nu sa o iei in urma faptului ca prietenii te-au batut la cap sa te lasi, potrivit cancer.org. Galeria de suporteri este o alta parte importanta a planului tau de a te lasa de fumat. Cum maximizezi sansele de a te lasa Consilierea si orice alt tip de suport emotional poate face diferenta si mari sansele de renuntare comparativ cu simpla medicatie.

acum 52 luni (13 Sep 2016)

Pe termen lung, provoaca o dependenta similara altor droguri, ca sa nu punem la socoteala cancerul de plamani. Insa inainte de a purcede pe un astfel de drum trebuie sa ai clar in minte cateva lucruri.

In primul rand, decizia de a renunta trebuie sa-ti apartina si nu sa o iei in urma faptului ca prietenii te-au batut la cap sa te lasi, potrivit cancer.org. Gandeste-te de ce vrei sa renunti: esti ingrijorat ca te-ai putea imbolnavi; cunosti pe cineva care a avut probleme din cauza fumatului sau esti gata sa iei o decizie serioasa si sa renunti la tigari?

Pune pe hartie motivele tale si uita-te la ele ori de cate ori iti vine sa-ti aprinzi tigara. Daca esti gata sa renunti la fumat alege o data si fa-ti un plan care sa te ajute sa faci un pas mai departe.

Alege de exemplu o zi a lunii urmatoare cand sa renunti la tigari. Ai nevoie de suficient timp in care sa te pregatesti pentru acest pas. Poti alege o zi care sa aiba o semnificatie speciala cum ar fi o onomastica sau o zi de nastere. Incercuieste data in calendar si fagaduieste-ti ferm ca te vei tine de cuvant. Planul de inlocuire a nicotinei cu un medicament prescris de medicul pneumolog este o optiune. Este intotdeuna util sa vorbesti cu medicul sau cu dentistul tau pentru a beneficia de sfaturile si suportul lor.

Galeria de suporteri este o alta parte importanta a planului tau de a te lasa de fumat. Programele antifumat si liniile telefonice, grupurile de suport sunt de mare ajutor. Pentru ca planul tau sa aiba succes trebuie sa ai macar doi astfel stalpi de sustinere.

Cum maximizezi sansele de a te lasa

Consilierea si orice alt tip de suport emotional poate face diferenta si mari sansele de renuntare comparativ cu simpla medicatie. De altfel, combinarea mai multor medicamente poate avea o rata de succes mai mare decat folosirea unuia singur. Urmarea unui program de terapie comportamentala mareste sansele si mai mult.

In timp, obiceiul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro