Ghidul iubitorului de scotch whisky: cele mai bune distilerii din Scotia care pot fi vizitate

Ghidul iubitorului de scotch whisky: cele mai bune distilerii din Scotia care pot fi vizitate

Daca pe eticheta scrie "scotch", atunci vorbim de un whisky distilat in Scotia, maturat minimum trei ani in butoaie de stejar de cel mult 700 de litri, obtinut din malt de orz, imbuteliat la nu mai putin de 40% alcoo si fara niciun aditiv alimentar. Dar, dincolo de aceste criterii, proprietarii de distilerii au libertatea de a oferi whisky-ului lor o semnatura proprie, indiferent ca vorbim de o apa anume folosita pentru preparare, de o forma deosebita a alambicului sau de o metoda numai de ei stiuta pentru uscarea maltului.

acum 105 luni (19 Sep 2014)

"Salutam stabilitatea pe care o aduce aceasta alegere", a declarat vineri David Frost, directorul general al Scotch Whisky Association, citat de Mediafax. Temerea cea mai mare a producatorilor de scotch whisky era ca nu s-ar mai fi bucurat de un sprijin la fel de mare din partea Uniunii Europene si vanzarile ar fi avut de suferit pe fondul instabilitatii financiare prezise de analistii economici. Whisky-ul este al doilea produs de export scotian dupa petrol, cu o valoare de 5,4 miliarde de euro in 2014.

Nu exista un mod mai bun de a savura un scotch decat acolo unde se produce. Toate au centre de primire in care curiosii pot vedea intregul proces de distilare si savura faimosul single malt local chiar acolo unde se produce.

Procesul de obtinere a whisky-ului scotian este reglementat de legile internationale. Daca pe eticheta scrie "scotch", atunci vorbim de un whisky distilat in Scotia, maturat minimum trei ani in butoaie de stejar de cel mult 700 de litri, obtinut din malt de orz, imbuteliat la nu mai putin de 40% alcoo si fara niciun aditiv alimentar. Dar, dincolo de aceste criterii, proprietarii de distilerii au libertatea de a oferi whisky-ului lor o semnatura proprie, indiferent ca vorbim de o apa anume folosita pentru preparare, de o forma deosebita a alambicului sau de o metoda numai de ei stiuta pentru uscarea maltului.

Publicatia americana "Business Insider" a selectat cele mai bune distilerii din Scotia in care poti savura un scotch:

Distileria Auchentoshan

Aflata in Clydebank, la o jumatate de ora de mers cu masina de Glasgow, Auchentoshan este singura distilerie din Scotia care foloseste tripla distilare pentru a indeparta impuritatile, de unde si aroma puternica, dar fina a acestui whisky scotch. Pentru 6 lire sterline, poti savura un dram (unitate de masura din Scotia care echivaleaza cu putin peste 50 de mililitri) de scotch single ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro