Ghidul IT-istului roman care vrea sa castige zeci de mii de euro intr-un an. De ce este burlacia un dezavantaj

Ghidul IT-istului roman care vrea sa castige zeci de mii de euro intr-un an. De ce este burlacia un dezavantaj

Calificari exotice, in domeniul software ar putea fi considerate: Cunostiinte de securitatea informatiei Cunostiinte de siguranta sistemelor Cunostiinte de tehnologii de procesare si prelucrare a datelor de dimensiuni mari Cunostiinte de tehnologii noi in domeniul design grafic Poti fi si inginer de soft liber profesionist "Conditiile si avantajele sunt diferite fata de cele ale unui angajat intern al unei companii. Pentru cei mai multi dintre imigranti, prima optiune este chiria, care variaza in functie de mai multi factori: pozitia geografica (in nord sau sud, est sau vest), pozitia fata de punctele principale de interes (gradinita, scoala, autostrada, primarie, zona industriala, magazine), starea cladirii in care se afla locuinta tipul cladirii (bloc cu mai multe locuinte sau cladire mai mica) marimea orasului/localitatii unde se afla locuinta "De exemplu, o chirie in orase din sud ca si Munchen sau Stuttgart, pentru un apartament cu doua camere, pivnita si garaj sau loc de parcare privat poate varia intre 700 EUR si 1200 EUR lunar incluzand cheltuielile de intretinere", a explicat Paul, care a facut o scurta prezentare si a scolilor sau gradinitelor.

acum 62 luni (28 Apr 2017)

"Nu cred ca exista multe companii de software sau companii in industria automotive germana care sa nu aiba angajati ingineri romani.

Potrivit inginerului roman, job-urile pentru ingineri de soft in Germania sunt oferite prin intermediul website-urilor de job-uri, a retelelor profesionale ca si linkedin sau xing sau direct pe paginile de internet ale comapaniilor, unde ofertele de job-uri pot fi consultate. "De multe ori se intampla ca recrutorii sa te apeleze direct prin intermediul retelelor profesionale si sa vina cu o oferta", a aratat Paul.

Ce ar trebui sa stii ca si candidat la o pozitie de inginer in industria automotive din Germania:

Pe ce durata este contractul pentru pozitia respectiva. Pentru anumite tipuri de oferte, ca angajat intern exista o perioada de proba care poate sa fie de la 3 la 6 luni si apoi se ofera o pozitie pe o perioada nederminata.

In functie de pozitie, perioada de preaviz in caz de demisie poate sa fie de la o luna pana la 6 luni de la finalul lunii cand a fost depusa demisia.

Angajatorii, de obicei, deconteaza cheltuielile de transport pentru interviu. Aceste sume pot fi folosite pentru a acoperi costurile de mutare din Romania in Germania sau pentru a plati garantia la o locuinta.

Exista companii care ofera beneficii salariale ca si: prime de vacanta, prime de paste si craciun sau al 13-lea salariu. Se pot oferi cursuri de limba germana structurate pe nivele, pentru care costurile sunt acoperite de angajator.

Telefon de firma, masina de firma sau alte gadget-uri care pot fi folosite si in interes personal.

Salarii de zeci de mii de euro anual

Cel mai asteptat raspuns este fara doar si poate la intrebarea: cat poti castiga lucrand ca inginer software in industria automotive in Germania? "Nu exista un raspuns exact, dar exista sabloan... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro