Ghidul Facultatilor. Gabriel Chicioreanu, specialist in recrutare: "Multi tineri sunt dezamagiti de ofertele salariale"

Ghidul Facultatilor. Gabriel Chicioreanu, specialist in recrutare:

"E important ca tinerii sa vada ce competente isi pot dezvolta la un loc de munca temporar si cum ii ajuta acest lucru sa gaseasca jobul pe care si-l doresc", spune specialistul in recrutare Gabriel Chicioreanu intr-un interviu acordat ziarului "Adevarul" "Adevarul": Ce se cauta pe piata muncii? E greu de crezut ca un tanar absolvent de liceu poate sa-si gaseasca de la bun inceput locul de munca potrivit, in care sa stea multi ani. Angajatorul cere o serie de competente pe care trebuie sa le detina in momentul in care se angajeaza si este important ca tinerii aflati la inceput de drum sa isi dea seama, pe langa componenta financiara, ce anume pot castiga, ca experienta, dintr-un loc de munca temporar sau sezonier. Si de la romani poti sa inveti, dar la fel de bine poti sa inveti de la tineri de alte nationalitati, indiferent ca sunt din Europa sau de pe un alt continent.

acum 57 luni (9 Jun 2018)

"E important ca tinerii sa vada ce competente isi pot dezvolta la un loc de munca temporar si cum ii ajuta acest lucru sa gaseasca jobul pe care si-l doresc", spune specialistul in recrutare Gabriel Chicioreanu intr-un interviu acordat ziarului "Adevarul"

"Adevarul": Ce se cauta pe piata muncii? Pe de alta parte, in perioada verii sunt locuri de munca sezoniere in domeniul HORECA, pentru cei care vor sa lucreze si sunt la inceput de drum, ma refer in principal la studenti.

Este important de vazut, in momentul in care aleg un loc de munca temporar sau sezonier, ce abilitati si competente isi pot dezvolta si in ce masura acestea ii pot duce catre jobul ideal pe care si-l doresc pe viitor. E greu de crezut ca un tanar absolvent de liceu poate sa-si gaseasca de la bun inceput locul de munca potrivit, in care sa stea multi ani. Angajatorul cere o serie de competente pe care trebuie sa le detina in momentul in care se angajeaza si este important ca tinerii aflati la inceput de drum sa isi dea seama, pe langa componenta financiara, ce anume pot castiga, ca experienta, dintr-un loc de munca temporar sau sezonier.

Daca vor sa vada care le sunt interesele ocupationale, care le sunt competentele si spre ce ar trebui sa se indrepte in cariera, pot apela la serviciile unui psiholog sau la cele ale unui consilier de cariera. Dupa ce completeaza o serie de chestionare si stau de vorba cu specialistii, pot lucra impreuna cu acestia pentru a face un plan si pentru a vedea ce valori si competente exista si care merita dezvoltate mai departe.

Aceste stagii sunt importante pentru ca tinerii pot vedea ce se intampla intr-o anumita tara, vad care sunt perceptiile oamenilor de acolo si pot lua contact cu sistemul respectiv atat din punct de vedere educational, cat si din punct de vedere al pietei muncii. Un astfel de program, cum este Erasmus, sa zicem, le ofera posibilitatea tinerilor de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro