Ghid pentru fanii care merg la meci: Interzis cu vuvuzele, sisuri, parfumuri, aparate foto si animale de companie

Ghid pentru fanii care merg la meci: Interzis cu vuvuzele, sisuri, parfumuri, aparate foto si animale de companie

- Sa nu scrie, sa nu deseneze pe peretii sau pe gardurile stadionului, sa nu dezlipeasca, sa nu distruga reclamele, anunturile sau afisele expuse, sa nu deterioreze, sa nu ridice sau sa nu mute semnele sau indicatoare amplasate de organizator. In plus fata de cele mentionate anterior, sunt interzise in Arena Nationala urmatoarele: - tricouri sau alte elemente de vestimentatie inscriptionate cu litere, cuvinte, texte, simboluri sau imagini care - in opinia organizatorului - au continut obscen, discriminatoriu sau provocator, care incinta la denigrarea tarii, la xenofobie, la ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta, ori ale caror subintelesuri duc spre aceleasi fapte interzise si inscrise in textul de mai sus.

acum 82 luni (14 Nov 2014)

61/1991 republicata, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, organizatorul de jocuri sportive stabileste regulile de conduita in stadion si poarta intreaga raspundere pentru respectarea lor. Incalcarea acestora poate duce la expulzarea contravenientului din interiorul Arenei Nationale, poate declansa punerea in aplicare a interdictiei de acces in arenele sportive din Romania si poate atrage - dupa caz - raspunderea civila, disciplinara, contraventionala sau penala.

Obligatiile spectatorilor: - Sa respecte cu strictete masurile stabilite de organizatori si de fortele de ordine. - Sa prezinte, la intrarea in arena, documentele de acces si - dupa caz - actele de identitate; la solicitarea fortelor de ordine/stewarzilor, sunt obligati sa prezinte materialele de publicitate vizuala aflate asupra lor. - Sa nu cumpere bilete in scop de revanzare si sa nu le vanda la suprapret. - Sa nu introduca in incinta Arenei Nationale niciun fel de inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afise sau alte suporturi care contin texte, litere, simboluri, sloganuri, imagini ori texte; - Sa nu introduca si sa nu afiseze insemne, sa nu scandeze sloganuri cu caracter politic. - Sa nu patrunda in incinta Arenei Nationale sub influenta drogurilor si a substantelor psihotrope, in stare vadita de betie, sa nu introduca si sa nu consume in stadion bauturi alcoolice; - Sa nu escaladeze parapetul din beton care delimiteaza suprafata de joc, gardurile interioare de separare a sectoarelor si sa nu se catere pe balustrada care delimiteaza spatiul de joc de tribuna. - Sa nu arunce asupra spectatorilor, oficialilor, jucatorilor, fortelor de ordine sau in directia suprafetei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substante corozive ori care murdaresc. - Sa nu savarseasca fapte, acte sau gesturi obscene, sa nu profereze ori sa scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum si alte amenintari cu act... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro