Ghetusul si frigul fac victime pe banda rulanta. Peste 1.200 de solicitari la Ambulanta Bucuresti in 24 de ore

Ghetusul si frigul fac victime pe banda rulanta. Peste 1.200 de solicitari la Ambulanta Bucuresti in 24 de ore

"In ultimele 24 de ore, de luni de la ora 8,00 pana marti ora 8,00, 1.242 de persoane in Bucuresti si Ilfov au avut nevoie de Ambulanta, dintre acestea 627 au prezentat urgente de cod rosu -- cazuri foarte grave -- si urgente de cod galben -- cazuri grave. Cei care se expun la frig risca degeraturi Spre exemplu, o temperatura de -4 grade Celsius este resimtita ca -15 sau chiar -20 de grade Celsius daca viteza vantului este de 50 - 60 de kilometri pe ora.

acum 97 luni (19 Jan 2016)

Potrivit managerului SABIf, doctorul Alis Grasu, in 24 de ore s-au inregistrat 1.242 de solicitari.

"In ultimele 24 de ore, de luni de la ora 8,00 pana marti ora 8,00, 1.242 de persoane in Bucuresti si Ilfov au avut nevoie de Ambulanta, dintre acestea 627 au prezentat urgente de cod rosu -- cazuri foarte grave -- si urgente de cod galben -- cazuri grave. Dintre acestea 26 au fost persoane fara adapost, care au fost transportate la adaposturile primariilor", a declarat managerul SABIf, citata de Agerpres.

Meteorolog: "Zapada nu se va topi"

Dupa ce ninsoarea a pus stapanire pe intreaga tara, meteorologii atrag atentia urmeaza cateva zile cu ger puternic si intensificari de vant. Informarea meteorologica, valabila din noaptea care tocmai a trecut si pana joi dimineata, va duce la formarea de ghetus in zonele in care zapada nu a fost curatata corespunzator. Asa atrag atentia specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie, care au emis ieri si prog-noza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, precizand ca vremea va fi geroasa pana pe 25 ianuarie.

Concret, informarea meteorologica valabila pana joi prevede ca vremea va fi deosebit de rece in majoritatea regiunilor. Astfel, in sudul, estul si centrul tarii vor fi minime de -20 de grade Celsius pe timp de noapte. Aici, mercurul din termometre va cobori, pe timpul noptii, pana la -20 de grade Celsius", atrag atentia specialistii de la ANM. Si vantul va sufla cu putere in aceste zile, cu viteze de 45 - 50 de kilometri pe ora, izolat peste 60 de kilometri pe ora in zona litorala, spulberand zapada depusa in zilele precedente.

"Chiar daca ninsorile vor fi slabe, vantul va sufla cu 50 - 70 de kilometri pe ora si va spulbera zapada depusa. Cel putin pana la sfarsitul acestei saptamani, gheata si zapada nu se vor topi de la natura. In plus, temperaturile resimtite de corp in conditii de vant sunt diferite de cele de afa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro