Gheorghe Stefan, despre Sorin Blejnar, acuzat de trafic de influenta: "Ne-am intalnit la Nisa, mi-a spus ca problema contractelor cu ANAF a fost rezolvata"

Gheorghe Stefan, despre Sorin Blejnar, acuzat de trafic de influenta:

Gheorghe Stefan a fost audiat ca martor in dosarul in care Blejnar este acuzat ca ar fi ajutat firma omului de afaceri Bruno Berdila sa castige contracte cu ANAF si ar fi primit in schimb aproape trei milioane de euro. Intrebat de judecatoarea Anca Saru cu cine mai era cand s-a intalnit cu Blejnar, Stefan a spus ca era insotit in concediu de Mircea Sandu si de sotia lui, dar si de patronul hotelului Irisa din Bucuresti. Sorin Blejnar a stat in arest aproape sase luni, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, pentru ca ar fi ajutat firma omului de afaceri Bruno Berdila sa castige contracte cu ANAF si ar fi primit in schimb aproape trei milioane de euro.

acum 66 luni (18 Jul 2017)

Gheorghe Stefan a fost audiat ca martor in dosarul in care Blejnar este acuzat ca ar fi ajutat firma omului de afaceri Bruno Berdila sa castige contracte cu ANAF si ar fi primit in schimb aproape trei milioane de euro.

Gheorghe Stefan, aflat in boxa inculpatilor si arestat intr-un alt dosar, a declarat la Tribunalul Bucuresti ca in 2011 l-a contactat pe Horatiu Berdila de la Romsys prin intermediul unui cunoscut pe nume Dan Grigoriu. "M-a rugat sa-i fac o legatura cu conducerea ANAF, cu Blejnar mai exact, deoarece stia ca sunt licitatii in domeniul IT la ANAF si a precizat ca este dispus sa achite un comision de 15-20 la suta din valoarea contractelor.

In continuare, el a mai sustinut ca dupa o saptamana l-a vizitat pe Blejnar la ANAF si i-a pus in legatura pe subordonatii sefului Fiscului cu reprezentantul firmei de IT. Berdila a mentionat direct un comision de 20 la suta de data asta.

Declaratia de martor a continuat cu relatarea fostul lider PDL despre o intalnire la Nisa.

Intrebat daca a fost legitimat la intrarea in sediul ANAF, Stefan a aratat ca era o persoana cunoscuta si avea o legitimatie de acces eliberata de Secretariatul General al Guvernului (SGG), pe care o prezenta cand intra in diverse ministere sau institutii, fara sa fie legitimat sau consemnat in registru de catre jandarmii de la poarta. In aprilie 2012 a cazut Guvernul Boc prin motiune de cenzura si pe Blejnar l-a schimbat Victor Ponta", a mai aratat Gheorghe Stefan.

Intrebat de judecatoarea Anca Saru cu cine mai era cand s-a intalnit cu Blejnar, Stefan a spus ca era insotit in concediu de Mircea Sandu si de sotia lui, dar si de patronul hotelului Irisa din Bucuresti. El a a aratat ca a fost cu un grup de prieteni in concediu la Nisa in vara lui 2012, cand Gheorghe Stefan s-a intalnit cu Blejnar. "Eram alaturi de Gheorghe Stefan cand s-a intalnit cu Blejnar. Blejnar i-a zis lui Stefan ca a rezovat problema cu B... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro