Gheorghe Stefan, asteptat la DNA. Acesta ar urma sa denunte doua persoane in dosarul "Microsoft" pentru a fi eliberat

Gheorghe Stefan, asteptat la DNA. Acesta ar urma sa denunte doua persoane in dosarul

In acest dosar, Cocos este acuzat ca ar fi pretins si primit 9 milioane de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale. Dorin Cocos, dus la audieri Adrian Videanu, vizita la Sectia 12 de Politie din Capitala, asa cum ii cere masura controlului judiciar Sebastian Ghita neaga ca ar fi primit bani de la Dorin Cocos, prin intermediul SRI Motivarea judecatorilor pentru arestarea Elenei Udrea: In interviurile din presa dadea indicatii pentru Dorin Cocos Elena Udrea pe Facebook: Goana nebuna de a ma prezenta "mama coruptilor" Psihologii explica de ce a ajuns Elena Udrea la inchisoare: si-a luat nasul la purtare Procurorii anticoruptie nu ancheteaza faptele sesizate de Elena Udrea in cazul lui Florian Coldea Florin Coldea, dupa cinci ore de audieri: Resping categoric acuzatiile care mi-au fost aduse.

acum 103 luni (23 Feb 2015)

UPDATE Curtea Suprema a decis, luni, ca omul de afaceri Dorin Cocos sa fie eliberat din arestul preventiv si sa fie cercetat in arest la domiciliu in dosarul "Microsoft" dupa ce a deciz sa colaboreze cu procurorii.

De asemenea, instanta a mai decis ca Gheorghe Stefan sa ramana in arest preventiv, in timp ce pentru omul de afaceri Dumitru Nicolae si pentru fostul ministru Gabriel Sandu magistratii au prelungit arestul la domiciliu.

UPDATE Co-presedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca nu are nici el personal, nici fostul PDL, o implicare in "afacerea Microsoft", iar pana acum nu a fost solicitat de procurori sa ofere lamuriri in acest caz, raspunzand astfel unei intrebari legate de un denunt al lui Dorin Cocos.

Vineri, Curtea Suprema a luat in discutie cererile procurorilor anticoruptie de cercetare in arest la domiciliu a afaceristului Dorin Cocos, si de prelungire a arestului preventiv in cazul lui Gheorghe Stefan. De asemenea, DNA a cerut si prelungirea arestului la domiciliu pentru fostul ministru Gabriel Sandu si pentru omul de afaceri Dumitru Niculae. Dorin Cocos acuzat ca ar primit 9 milioane de euro

In sala de judecata, Cocos, Sandu si Dumitru Nicolae i-au spus judecatorului ca recunosc acuzatiile aduse de DNA si ca au colaborat cu anchetatorii, in vreme ce Gheorghe Stefan si-a mentinut declaratiile initiale in care nu recunoaste implicarea sa in dosarul "Microsoft". In acest dosar, Cocos este acuzat ca ar fi pretins si primit 9 milioane de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale. Totodata, potrivit anchetatorilor, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Mar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro