Gheorghe Stefan a scapat de trei ani de inchisoare pentru ca l-a denuntat pe Vasile Blaga

Gheorghe Stefan a scapat de trei ani de inchisoare pentru ca l-a denuntat pe Vasile Blaga

Curtea de Apel Ploiesti a decis, luni, prin sentinta definitiva sa reduca pedeapsa principala aplicata, in octombrie 2016, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul Microsoft, pe numele fostului primar al municipiului Piatra Neamt.

acum 69 luni (27 Jun 2017)

Curtea de Apel Ploiesti a decis, luni, prin sentinta definitiva sa reduca pedeapsa principala aplicata, in octombrie 2016, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul Microsoft, pe numele fostului primar al municipiului Piatra Neamt. Astfel, conform portalului instantelor de judecata, " (...) reduce pedeapsa principala aplicata contestatorului condamnat prin decizia nr.162/3.10.2016 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie de la 6 ani la 3 ani si 6 luni inchisoare. Deduce din pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare retinerea, arestul preventiv si arestul la domiciliu de la 28.10.2014 la 19.06.2015 si perioada de la data punerii in executare a mandatului, la zi".

Conform aceleiasi surse, reducerea pedepsei s-a aplicat conform dispozitiilor articolului 19 din Legea nr.692/2002 care dau posibilitatea de reducere a pedepsei ca urmare a cooperarii in calitate de martor pentru alte cauze asemanatoare.

Gheorghe Stefan a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti, in mai 2017, la o pedeapsa de 8 ani si doua luni de inchisoare in dosarul Posta Romana, in care este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si abuz in serviciu, decizia nefiind definitiva. In plus, acesta mai are de executat si o alta pedeapsa de trei ani de inchisoare in care i-a primit, in urma unui acord de recunoastere cu procurorii DNA Ploiesti, in dosarul "Bani pentru partid" in care este inculpat si fostul lider PNL, Vasile Blaga. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro