Gheorghe Nichita, eliberat. Baronul PSD, trimis in judecata pentru luare de mita, se afla in arest preventiv de patru luni

Gheorghe Nichita, eliberat. Baronul PSD, trimis in judecata pentru luare de mita, se afla in arest preventiv de patru luni

Primarul suspendat de Iasi a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe data de 18 decembrie 2015, in dosarul de luare de mita instrumentat in legatura cu contractele incheiate intre Primaria Iasi si firma UTI, condusa de Tiberiu Urdareanu. In acelasi dosar, au mai fost trimisi in judecata, in decembrie 2015, Tiberiu Urdareanu, aflat in arest la domiciliu, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, Gabriel Mardarasevici, director SC Information Business Consulting SRL (IBC), sub control judiciar pe cautiune, pentru dare de mita, si Mihail Tanasescu, vicepresedinte al grupului de firme UTI, aflat sub control judiciar, pentru complicitate la dare de mita. Iasi", i-ar fi ajutat cu intentie pe Iulius Gabriel Mardarasevici si Tiberiu Urdareanu in comiterea infractiunii de dare de mita, prin initierea, participarea la elaborarea unor situatii de lucrari continand servicii neprestate si prezentarea acestora spre decontare catre asociatul UTI Grup SA, cunoscand ca sumele cuprinse la rubricile "servicii de customizare" si "servicii mentenanta" erau nereale.

acum 98 luni (25 Feb 2016)

Judecatorii au decretat inlocuirea arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile.

Sedinta completului de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti in care s-a pronuntat sentinta a inceput joi, 25 februarie, la ora 9.00, in timp ce prezentarea de catre Codruta Kovesi a raportului DNA pe 2015 a fost programata la ora 11.00. Contestatia lui Nichita la masura arestului preventiv a fost programata la instanta din Bucuresti pe data de 23 februarie, iar judecatorii au ramas in pronuntare pana astazi. Iata ce a spus Nichita in fata instantei la termenul din data de 23 februarie:

"Inteleg ca exista suspiciuni pentru infractiuni de care sunt acuzat. Am 30 de ore dus, 20 de ore intors (n.r. - intre Penitenciarul Rahova si Tribunalul Iasi, unde este judecat in dosarul de spionare a fostei amante). De mine depinde sa-mi salvez cariera si renumele", a spus inculpatul Gheorghe Nichita in fata judecatorilor.

In ciuda pledoariei din fata instantei, Nichita va trebui sa faca in continuare naveta intre Iasi si Bucuresti tot sub supravegherea fortelor de ordine. Baronul PSD va trebui sa se prezinte si la termenele din procesul de luare de mita in care este judecat la Tribunalul Bucuresti.

Primarul suspendat de Iasi a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe data de 18 decembrie 2015, in dosarul de luare de mita instrumentat in legatura cu contractele incheiate intre Primaria Iasi si firma UTI, condusa de Tiberiu Urdareanu. In acelasi dosar, au mai fost trimisi in judecata, in decembrie 2015, Tiberiu Urdareanu, aflat in arest la domiciliu, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, Gabriel Mardarasevici, director SC Information Business Consulting SRL (IBC), sub control judiciar pe cautiune, pentru dare de mita, si Mihail Tanasescu, vicepresedinte al grupului de firme UTI, aflat sub control judiciar, pentru complicitate la dare de mita.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro