Gestul reprezentantilor unei parohii din Galati, care a salvat o gradinita pe care primaria voia sa o inchida

Gestul reprezentantilor unei parohii din Galati, care a salvat o gradinita pe care primaria voia sa o inchida

Calvarul parintilor cu copii de varsta gradinitei, din cartierul Mazepa II din Galati, care toamna de toamna se intrebau daca vor mai avea si in anul urmator o gradinita la care sa-i duca pe micuti, se apropie de final. Preotul Lucian Petroaia daruind iconite olimpicilor la Religie FOTO P Costiuc "Enoriasii si-au exprimat deseori dorinta de a avea un centru medical in zona, care este cu desavarsire lipsita de o astfel de utilitate publica.Cartierele Mazepa II si Mazepa I sunt zone ale orasului in care majoritatea populatiei este imbatranita, crestinii care locuiesc aici (destul de departe de Spitalul de Urgenta) avand nevoie de institutii medicale care sa le asigure minimum de asistenta.

acum 32 luni (5 Apr 2018)

Calvarul parintilor cu copii de varsta gradinitei, din cartierul Mazepa II din Galati, care toamna de toamna se intrebau daca vor mai avea si in anul urmator o gradinita la care sa-i duca pe micuti, se apropie de final. Chiar daca spatiul in care gradinita de stat "Lumea Copiilor" functioneaza in ultimii cinci ani fara autorizatie de la pompieri si de la autoritatile sanitare va fi inchis din vara, noul an scolar ii va gasi pe pitici intr-un alt imobil, impunator, care respecta toate conditiile legale.

Cladirea va fi pusa la dispozitie gratuit de Parhohia "Trei Ierarhi", aflata nu departe de actualul sediu al gradinitei, fiind construita din donatiile enoriasilor pentru a servi drept casa parohiala si centru social. "Este un lucru deosebit ca parintele Lucian a inteles ca salvarea gradinitei nu are cum sa vina de la autoritati, care n-au facut nimic timp de cinci ani, desi se stia de situatie, asa ca a decis sa cedeze cladirea pentru care au contribut credinciosii ortodocsi - banutul vaduvei, cum se spune - de-a lungul mai multor ani", ne-a marturisit mama unuia dintre copiii care merg la gradinita "Lumea Copiilor". Gradinita, salvata de "banutul vaduvei"

Interesant este ca nu Primaria a fost cea care a gasit solutia - in fapt, potrivit edililor, gradinita urma sa fie inchisa pur si simplu de la toamna, iar parintii sa se descurce cum pot - ci preotul Lucian Petroaia, parohul de la "Trei Ierarhi" (sustinut in demers de pr. Trebuie spus ca parintele nu este doar slujitor al parohiei de cartier, ci si doctor in Teologie, lector la Universitatea Dunarii de Jos, cetatean de onoare al urbei si vicar administrativ al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

Mai exact, pr Lucian Petroaia a inaintat Consiliului Local propunerea unei asocieri prin care imobilul din curtea bisericii folosit drept casa parohiala sa fie preluat de administratia orasului, fara nicio plata, doar cu conditia ca municipalitatea sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro