Gestul "nebunesc" care te scapa garantat de stres. Psiholog: "Dansul prin casa alunga orice apasare"

Gestul

Caderea parului poate fi provocata de stres, problemele digestive pot fi generate de stres si, cel mai grav, chiar si cancerul poate fi generat din cauza faptului ca organismul este supus unor factori de stres destul de ridicati" precizeaza medicul Mihai Lungu, specialist in medicina de familie.

acum 65 luni (9 Dec 2015)

Cauzat de grijile cotidiene sau serviciu, stresul reprezinta un adevarat pericol pentru sanatate.

Specialistii care au studiat reactiile organismului la stres, considera ca el este responsabil pentru aparitia multiplelor forme de cancer, a afectiunilor digestive sau a bolilor de piele.

Mecanismul dupa care functioneaza factorul stres este destul de simplu. Caderea parului poate fi provocata de stres, problemele digestive pot fi generate de stres si, cel mai grav, chiar si cancerul poate fi generat din cauza faptului ca organismul este supus unor factori de stres destul de ridicati" precizeaza medicul Mihai Lungu, specialist in medicina de familie.

Metode inedite anti-stres

Medicina alternativa si chiar cea alopata au dezvoltat o sumedenie de tehnici anti-stres. De exemplu, in farmacii exista o sumedenie de produse care au ca efect relaxarea organismului.

Specialista considera ca ne putem relaxa apeland la gesturi simple, pe care le facem in fiecare zi, fara a ne da seama de efectele benefice pe care le-ar putea avea asupra organismului nostru.

"Discutia despre terapiile anti-stres potrivite este destul de ampla. Oamenii trebuie sa stie ca exista si alte metode prin care pot scapa de stres si cu ajutorul carora se pot relaxa. Multe dintre gesturi le facem in fiecare zi, fara sa ne inchipuim cat de miraculoase sunt, de fapt" sustine psihologul Victorita Dumitrache.

Terapia pe care o promoveaza psihologul Victorita Dumitrache se bazeaza exact pe aceste metode, sa le spunem, neconventionale, dar al caror efect este oportun organismului. Astfel, specialista sustine ca putem scapa de stres dansand pur si simplu prin casa sau fredonand melodia preferata. De asemenea, la fel de relaxant este si fredonatul unei melodii in minte" recomanda specialista. "Exista numeroase exercitii de miscare a ochilor, pe care literatura de specialitate le-a denumit g... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro