Gestul coplesitor care i-a schimbat viata "bunicului Victor", batranul uitat intr-un bordei ruinat, la marginea satului

Gestul coplesitor care i-a schimbat viata

Vestea ca se va muta din bordeiul sau din chirpici, care risca sa se prabuseasca peste el, l-a coplesit de emotie pe Victor Tatalescu, un batran de 76 de ani din satul Plopi. Rozalia Tamas, o femeie de 83 de ani, care locuia intr-un bordei din chirpici de la marginea satului Sacamas, a scapat atunci de calvarul traiului chinuit, in casuta cu ferestre fara geamuri, captusite cu folie si placaj, cu acoperisul pe jumatate distrus, prin care treceau ploaia si ninsorile.

acum 25 luni (18 Jan 2018)

Vestea ca se va muta din bordeiul sau din chirpici, care risca sa se prabuseasca peste el, l-a coplesit de emotie pe Victor Tatalescu, un batran de 76 de ani din satul Plopi. Vecinii au mai avut grija de el, insa din cauza conditiilor grele de trai, "bunicul Victor" s-a imbolnavit si si-a pierdut orice speranta intr-o viata mai buna.

Locuinta noua pentru bunic

Salvarea sa a venit de la un grup de motociclisti, care la sfarsitul anului trecut i-au aflat povestea si s-au hotarat sa il ajute. Containerul, cu o lungime de sase metri, greu de tone, care a fost donat de un prieten al motociclistilor, a fost incarcat intr-un camion si adus, gratuit, de la Alexandria. Containerul a fost donat de un prieten din Bucuresti, dupa ce l-a echipat cu panou fotovoltaic, cu toaleta si alte utilitati. Am pregatit mobila pentru interior si o soba de teracota De asemenea, am reusit acum sa gasim, tot cu ajutorul prietenilor o firma din Arad care ne-a ajutat gratuit la transportul containerului", a declarat Marius Achim, initiator al campaniei umanitare "Ajuta Satul", desfasurata de membrii cluburilor moto Free Bikers Hunedoara si Turbat Cats si de alti voluntari.

"Bunica Tamara"

A fost a doua astfel de campanie umanitara in decurs de o luna, dupa cea de construire a unei casute pentru o varstnica dintr-un alt sat hunedorean. Rozalia Tamas, o femeie de 83 de ani, care locuia intr-un bordei din chirpici de la marginea satului Sacamas, a scapat atunci de calvarul traiului chinuit, in casuta cu ferestre fara geamuri, captusite cu folie si placaj, cu acoperisul pe jumatate distrus, prin care treceau ploaia si ninsorile. "Am gasit in curtea ei niste ziduri din BCA pe care le-a ridicat fiul ei cu multi ani in urma, inainte de a pleca din tara si a nu se mai sti nimic despre el. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro