Gestul aparent banal al unor voluntari dintr-un oras unde se agata harta in cui: "Asa ceva in Zimnicea nu s-a mai vazut!"

Gestul aparent banal al unor voluntari dintr-un oras unde se agata harta in cui:

Silvia Florentina Cojocaru si Simona Catalina Vizitiu sunt doua eleve de liceu din Zimnicea care au pus la cale, din proprie initiativa, o actiune de voluntariat: sa ajute varstnici din oras sa dea zapada din curti si de pe trotuare. Un profesor de Romana, pe care l-au ajutat sa-si scoata masina le-a spus - zice Simona - " Era atat de incantat si atat de bucuros ca putea sa vada ca mai sunt si oameni care vor doar sa ajute fara sa ceara ceva in schimb!". Colega ei mai mare, Silvia: "Sa ne punem in pielea celorlalti si sa stim sa mai si oferim, nu numai sa cerem".

acum 61 luni (9 Mar 2018)

Silvia Florentina Cojocaru si Simona Catalina Vizitiu sunt doua eleve de liceu din Zimnicea care au pus la cale, din proprie initiativa, o actiune de voluntariat: sa ajute varstnici din oras sa dea zapada din curti si de pe trotuare.

Povestea

Totul a plecat dintr-o zi de marti, cand ningea viscolit si dadea semne ca nu are de gand sa se opreasca. Discutau despre vijelia de afara si cum se descurca oare unii batrani pe o vreme ca aceea. Atunci, tanarul i-a zis ca ar fi o idee ca o echipa de voluntari sa-i ajute. "A zis ca o sa sune niste vecini mai tineri ca sa o ajute", adauga tanara.

"L-am intrebat daca ar fi ok ca eu sa postez, daca el crede ca ar ajuta, daca ar veni lumea, daca ar fi interesata sau daca ar fi numai comentarii gen (...), care au si fost, dar ne bucuram ca au fost multe comentarii prin care ne sustineau, ne ajutau", povesteste Simona.

Si asa a aparut mesajul fetelor pe Facebook, insotit de un afis (cel de mai jos):

"Daca vrei SCHIMBARE in lume, fa tu primul PAS! Dupa cum stiti, in urma fenomenului meteorologic, multi batrani din orasul nostru sunt "prizonieri" in propriile case din cauza nametilor, unii sunt singuri si nu au niciun fel de ajutor! Un grup mic de VOLUNTARI din Zimnicea, vor sa actioneze, si sa ajute la deszapezirea locuintelor, aici nu ne referim la deszapezirea totala, ci la construirea unor poteci principale ca sa poata iesi din casa! Insa grupul nostru e format din putini membri si dorim din tot sufletul alti "VOLUNTARI", dornici , solidari, capabili, ce iubesc sa lucreze in echipa, si vor sa-i ajute pe cei batrani! HAIDETI SA PUNEM MANA PE LOPATA SI SA DAM O MANA DE AJUTOR!!!

Mesajul lor nu a ramas fara ecou, iar reactiile au fost, cum era de asteptat, impartite: unii i-au incurajat, le-au scris pe privat adresele rudelor lor din Zimnicea unde le rugau sa mearga, iar altii au criticat gest... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro