Gestul amuzant facut de Regina Ana la o masa protocolara, ce a destins atmosfera. "Toti am rasuflat usurati. Era om, Regina, pe jumatate Rege"

Gestul amuzant facut de Regina Ana la o masa protocolara, ce a destins atmosfera.

MIhai Petre, analistul politic din Constanta, si-a amintit ziua in care a avut ocazia sa discute cu Majestatile sale Regele Mihai si Regina Ana: "I-am cunoscut personal pe regele Mihai si pe regina Ana. La un moment dat, ne spune: pe mine va rog sa ma scuzati, dar eu o sa ma ajut de maini :) Toti am rasuflat usurati si ne-am servit cina intr-un mod rustic si placut :) Om, Regina si pe jumatate Rege. A stat alaturi de Maiestatea sa si de monarhie in momentele cele mai grele Pe aceeasi tema: A murit Regina Ana.

acum 58 luni (1 Aug 2016)

MIhai Petre, analistul politic din Constanta, si-a amintit ziua in care a avut ocazia sa discute cu Majestatile sale Regele Mihai si Regina Ana:

"I-am cunoscut personal pe regele Mihai si pe regina Ana. In vara acelui an, regele Mihai si regina Ana au efectuat o vizita de cateva zile in judet.

Asa am ajuns, intr-un cerc foarte restrans, sa stau la masa, fata in fata, cu regina Ana (deci, chiar in fata mea) si cu regele Mihai. Si acum tin minte ca eram pe modulul "mute" si ca ma gandeam numai la cum sa fac sa nu vars vreun pahar sau sa nu pun mancare pe mine. N-am fost in stare sa deschid gura decat dupa vreo doua pahare de vin :)

Regina, dar si regele, volubili, comunicativi, fara figuri regale, oameni simpli, normali. Impresionau printr-un mix unic de prestanta, modestie (incredibil de modesti) si uman, plus fermitate si un ton foarte hotarat in cazul reginei.

Eu am vorbit mai mult cu Ana, prefectul cu regele. Era a doua oara in viata cand mancam cu trei feluri de tacamuri la masa.

Bun, dar cum mananci, cu furculita si cutit, pulpa de pui cu os?

La un moment dat, ne spune: pe mine va rog sa ma scuzati, dar eu o sa ma ajut de maini :)

Toti am rasuflat usurati si ne-am servit cina intr-un mod rustic si placut :)

Om, Regina si pe jumatate Rege.

Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in randurile dreptilor!" Monarhistii remarca loialitatea celei care a stat alaturi de Regele Mihai, fiind cea mai longeviva consoarta de monarh din istoria nationala.

"Am aflat cu profunda tristete ca, de astazi, Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei nu se mai afla printre noi.

Regina noastra va ramane in Panteonul monarhiei romanesti, alaturi de Regina Elisabeta, Regina Maria si Regina Elena, drept cea mai longeviva consoarta de monarh din istoria nationala de pana acum.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro