Germania va livra rachete antitanc si pusti de asalt kurzilor din Irak

Germania va livra rachete antitanc si pusti de asalt kurzilor din Irak

Este de datoria comunitatii internationale sa-i sprijine pe cei care sunt persecutati" a afirmat ministrul Apararii, Ursula von der Leyen, intr-o conferinta de la Berlin la care a mai vorbit si ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier. Anterior, Bagdadul cumparase de la rusi elicoptere de tip Mi-35 si avioane de vanatoare de tip Su-25.

acum 60 luni (1 Sep 2014)

"Situatia din Irak este extrem de critica. Este de datoria comunitatii internationale sa-i sprijine pe cei care sunt persecutati" a afirmat ministrul Apararii, Ursula von der Leyen, intr-o conferinta de la Berlin la care a mai vorbit si ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier.

Scopul primelor livrari germane de arme ar trebui sa permita echiparea pana la sfarsitul lunii septembrie a aproximativ 4.000 de soldati kurzi aflati in zona de conflict. Pe langa rachetele mentionate si pustile de asalt, Germania va livra si pistoale, grenade, corturi, veste antiglont, potrivit unei liste publicate de guvernul german.

"Noi nu trebuie sa stam deoparte", a precizat si Steinmeier, ministru care a avertizat impotriva amenintarii jihadistilor Statului Islamic, nu numai pentru Irak si regiunile invecinate, dar si pentru Europa si Germania.

Guvernul de la Berlin a decis la 20 august sa-i ajute militar pe combatantii kurzi.

Irakul a primit mai multe elicoptere de lupta de tip Mi-28 din partea Rusiei, a anuntat sambata Ministerul irakian al Apararii, acestea urmand sa fie folosite in lupte impotriva insurgentilor sunniti. Anterior, Bagdadul cumparase de la rusi elicoptere de tip Mi-35 si avioane de vanatoare de tip Su-25. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro