GERMANIA: Trafic feroviar puternic afectat dupa o greva fara precedent

In centrul conflictului de afla atat revendicari privind acordarea unei cresteri de salariu si reducerii orelor de munca, cat si un diferend cu privire la reprezentativitatea sindicatului, care vrea sa negocieze cu Deutsche Bahn in numele altor categorii decat conductorii.

acum 115 luni (6 Nov 2014)

Joi dimineasa, traficul feroviar a fost grav afectat dupa greva fara precedent a conductorilor de la Deutsche Bahn. Transporturile regionale si de periferie erau cele mai perturbate, in timp ce numerosi germani se indreptau catre locurile de munca, informeaza AFP, preluat de Mediafax.

Grevistii din cadrul Sindicatului GDL (Gewerkschaft Deutscher Lokomotivführer) au extins greva joi dimineata, asa cum au anuntat, la transportul de pasageri, dupa ce au declansat actiunea miercuri, in transportul de marfa.

Utilizatorii acestor servicii au fost avertizati cu privire la greva, cea mai lunga din ultimii 20 de ani, iar cea mai mare parte era pregatita in acest sens.

Traficul feroviar urmeaza sa revina la normal luni, incepand de la ora 3.00 GMT (5.00, oar Romaniei).

Aceasta greva are loc in contextul in care Germania marcheaza in weekend 25 de ani de la demolarea Zidului Berlinului.

In centrul conflictului de afla atat revendicari privind acordarea unei cresteri de salariu si reducerii orelor de munca, cat si un diferend cu privire la reprezentativitatea sindicatului, care vrea sa negocieze cu Deutsche Bahn in numele altor categorii decat conductorii. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro