Germania - Italia, decis dupa 18 penalty-uri dintre care sapte s-au ratat. Nemtii s-au calificat in semifinalele Euro 2016

Germania - Italia, decis dupa 18 penalty-uri dintre care sapte s-au ratat. Nemtii s-au calificat in semifinalele Euro 2016

Iata cum au decurs lucrurile: 1-0: Insigne (Italia) 1-1: Kroos (Germania) 1-1: Ratare Zaza (Italia) 1-1: Ratare Muller (Germania) 2-1: Barzagli (Italia) 2-1: Ratare Ozil (Germania) 2-1: Ratare Pelle (Italia) 2-2: Draxler (Germania) 2-2: Ratare Bonucci (Italia) 2-2: Ratare Schweinsteiger (Germania) 3-2: Giaccherini (Italia) 3-3: Hummels (Germania) 4-3: Parolo (Italia) 4-4: Kimmich (Germania) 5-4: De Sciglio (Italia) 5-5: Boateng (Germania) 5-5: Ratare Darmian (Italia) 6-5: Hector (Germania) Pentru prima data dupa noua incercari, Germania a trecut de Italia intr-un turneu final.

acum 81 luni (3 Jul 2016)

Germania a fost mereu echipa mai combinativa, a dominat posesia, insa s-a lovit de "zidul" albastru. Apoi, Gomez a trecut pe langa 2-0 si la ce a aratat, inclusiv la 1-0 pentru Germania, Italia parea incapabila de a ameninta buturile lui Neuer.

Aflat in careul propriu si cu un om in marcaj, stoperul nemtilor a sarit cu mainile in aer, ca la volei, si a comis hent.

Loviturile de la departajare au fost insa fabuloase si au meritat o asteptare de 120 de minute. Exact inainte de terminarea prelungirilor, in minutul 120, selectionerul Italiei, Antonio Conte, l-a trimis pe teren pe Simone Zaza pentru ca acesta sa fie pe lista executantilor de la 11 metri. Fotbalistul de la Juventus a batut al doilea penalty pentru Italia, insa, dupa ce a topait ca o capra, a sutat catastrofal, mult peste transversala.

A fost insa doar primul dintre cele sapte penalty-uri ratate de cele doua formatii. Iata cum au decurs lucrurile:

1-0: Insigne (Italia) 1-1: Kroos (Germania)

1-1: Ratare Zaza (Italia) 1-1: Ratare Muller (Germania)

2-1: Barzagli (Italia) 2-1: Ratare Ozil (Germania)

2-1: Ratare Pelle (Italia) 2-2: Draxler (Germania)

2-2: Ratare Bonucci (Italia) 2-2: Ratare Schweinsteiger (Germania)

3-2: Giaccherini (Italia) 3-3: Hummels (Germania)

4-3: Parolo (Italia) 4-4: Kimmich (Germania)

5-4: De Sciglio (Italia) 5-5: Boateng (Germania)

5-5: Ratare Darmian (Italia) 6-5: Hector (Germania)

Pentru prima data dupa noua incercari, Germania a trecut de Italia intr-un turneu final. Nemtii se pot lauda si cu faptul ca au fost implicati in sapte partide care au ajuns la loviturile de departajare la turneele finale si au castigat de sase ori.

Pentru Antonio Conte, aventura sa ca selectioner al Italiei s-a incheiat, el urmand sa preia Chelsea pentru noul sezon.

Germania va juca, joi (ora 22.00, Pro TV, Dolce Sport), la Marsilia, cu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro