Germania isi schimba strategia militara pentru a face fata razboiului hibrid folosit de Rusia

Germania isi schimba strategia militara pentru a face fata razboiului hibrid folosit de Rusia

Germania trebuie sa se adapteze "razboiului hibrid" pe care Rusia il duce in Ucraina, a declarat Ursula von der Leyen, ministrul Apararii de la Berlin, citat de Bloomberg. Pana acum, desi Germania a fost varf de lance in sanctiunile internationale aplicate Rusiei ca urmare a agresiunii din Ucraina, Berlinul s-a opus solicitarilor Washingtonului de a inarma fortele loiale Guvernului de la Kiev.

acum 93 luni (18 Feb 2015)

Germania trebuie sa se adapteze "razboiului hibrid" pe care Rusia il duce in Ucraina, a declarat Ursula von der Leyen, ministrul Apararii de la Berlin, citat de Bloomberg. Afirmatiile ministrului german vin in contextul in care oficiali din armata si guvern au inceput sa lucreze la noua strategie militara, bazata pe noile provocari geopolitice cu care se confrunta. Pana acum, desi Germania a fost varf de lance in sanctiunile internationale aplicate Rusiei ca urmare a agresiunii din Ucraina, Berlinul s-a opus solicitarilor Washingtonului de a inarma fortele loiale Guvernului de la Kiev.

"Aceasta orchestrare neconventionala a elementelor multifatetate ale razboiului hibrid care schimba fundamental arhitectura securitatii pe continent si in functie de care trebuie sa ne formulam raspunsul", a adaugat ministrul german.

La inceputul lunii, NATO a prezentat un plan pentru a spori capacitatea militara a membrilor NATO din Europa de Est, ca raspuns la criza din Ucraina. Acesta va fi cel mai amplu program de intarire a capacitatii colective de aparare a blocului de la incheierea Razboiului Rece. Una dintre principalele masuri anuntate a fost infiintarea unui comandament pentru raspuns rapid in caz de agresiune, care va numara pana la 5.000 de soldati. "Facem asta ca raspuns la actiunile agresive pe care le-am vazut din partea Rusiei, care violeaza legislatia internationala", a adaugat acesta joi dimineata, inainte ca reuniunea de la Bruxelles sa inceapa. Oficialii NATO au prezentat totodata si planuri de infiintare a mici centre de comanda in Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Romania si Bulgaria. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro