Germania, in stare de soc

Primarul din Köln a convocat o reuniune de urgenta a autoritatilor orasului dupa seria "scandaloasa" de atacuri comise de Revelion contra femeilor, de bande de barbati "aparent arabi si nord-africani". Politicienii din toate partidele cer actiune hotarata impotriva autorilor incidentelor "odioase si inacceptabile" din jurul garii din Köln, iar ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a avertizat ca "statul de drept nu trebuie sa permita ca oamenii care sarbatoresc pasnic in orasele noastre, sa fie expusi unor astfel de atacuri".

acum 83 luni (6 Jan 2016)

Primarul din Köln a convocat o reuniune de urgenta a autoritatilor orasului dupa seria "scandaloasa" de atacuri comise de Revelion contra femeilor, de bande de barbati "aparent arabi si nord-africani".

Talhariile si agresiunile sexuale care au avut loc in noaptea de Anul Nou la Köln, Hamburg si Stuttgart, aparent comise de peste 1.000 de persoane, despre care s-a speculat ca ar fi imigranti, au ingrozit populatia si au pus autoritatile in stare de alerta maxima. Politia germana studiaza seria alarmanta de agresiuni sexuale contra femeilor care se aflau in strada pentru a sarbatori noul an in cele trei mari orase, din partea unor mari grupuri de barbati "aparent arabi sau din Africa de Nord". Autoritatile din Köln, statul Rhenania-de-Nord-Westphalia, au tinut o reuniune de urgenta dupa ce politia a descris un grup de circa 1.000 de barbati, care s-au adunat in noaptea de Anul Nou in zona din jurul garii principale. Politia din acest oras a declarat ca putin dupa miezul noptii au inceput sa vina primele femei, unele in stare de soc si au descris cum au fost hartuite sexual. Pentru zeci de femei, noaptea de Anul Nou s-a transformat in cosmar. Un ofiter de politie a declarat presei locale ca "am mers sa cautam femeile in multime, multe tipau si plangeau. Wolfgang Albers, seful politiei din Köln, a declarat la randul sau ca: "crimele sexuale au avut loc la scara larga" si "este intolerabil ca aceste infractiuni au fost comise in centrul orasului". Ea a sunat-o pe Henriette Reker, primarul Köln-ului, pentru a-si exprima indignarea, si a cerut autoritatilor sa descopere autorii "cat de rapid posibil si sa-i pedepseasca fara sa tina cont de originea lor". Agentii de politie iau in considerare ca autorii si-au organizat planul lor de atac si sustin ca majoritatea autorilor erau cunoscuti de ei si probabil ca unii dintre ei sunt doritori de azil, dar nu este vorba despre noii sositi in Germania. Politicienii din toate partidele cer actiune hotarata impotriva aut... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro