Germania: Fostul lider al populistilor de dreapta Frauke Petry a infiintat Partidul Albastru

Germania: Fostul lider al populistilor de dreapta Frauke Petry a infiintat Partidul Albastru

In varsta de 42 de ani, Frauke Petry a fost copresedinta a AfD din 4 iulie 2015 pana la 29 septembrie 2017. Petry spune ca s-a retras din AfD din cauza derapajelor acestui partid, aratandu-se nemultumita de unele declaratii controversate despre musulmani si crimele din perioada nazista.

acum 34 luni (13 Oct 2017)

In varsta de 42 de ani, Frauke Petry a fost copresedinta a AfD din 4 iulie 2015 pana la 29 septembrie 2017. Ea s-a retras din AfD imediat dupa alegerile legislative federale de la sfarsitul lui septembrie si a anuntat joi crearea unei noi formatiuni politice, Partidul Albastru.

Petry spune ca s-a retras din AfD din cauza derapajelor acestui partid, aratandu-se nemultumita de unele declaratii controversate despre musulmani si crimele din perioada nazista. Ea afirma ca va incerca sa reproduca la nivel national succesul Uniunii Crestin-Sociale (CSU) din Bavaria, precizand ca va incepe in noiembrie o serie de mitinguri, initial in landul Saxonia, fieful sau electoral, apoi in toata Germania.

"Vom vedea carei politici isi vor da alegatorii voturile lor in 2019 in Saxonia si, mai tarziu, in 2021 in alegerile legislative" federale, a declarat Frauke Petry intr-un interviu pentru grupul de presa regional Redaktionsnetzwerk.

Potrivit ei, planurile pentru noul partid au inceput in august, dupa ce membrii AfD au refuzat sa-i accepte propunerile mai moderate la congresul de la Koln.

Presa germana scrie ca Partidul Albastru apare inregistrat la data de 17 septembrie 2017, cu o saptamana inaintea scrutinului din Germania. Plecarea sa ilustreaza rivalitatile interne permanente din acest partid, divizat in prezent intre un curent national-liberal, aflat in pierdere de viteza, si un curent identitar si extremist, care pare sa fi preluat controlul cu ocazia alegerilor legislative. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro