Georgian Pop (presedintele Comisiei pentru controlul SRI): "Am declansat un control suplimentar privind un posibil filaj efectuat asupra lui Condrea"

Georgian Pop (presedintele Comisiei pentru controlul SRI):

Este evident insa (...) din discutiile pe care le-am avut cu directorul SRI, SRI nu a avut filaj in acest caz, dar pot sa ma pronunt ferm si fara echivoc in momentul in care primesc documentul oficial de la SRI, adica raspunsul la actul de control (...), vreau sa vad negru pe alb", a mai precizat Pop. 51/2016, implicarea Serviciului Roman de Informatii in orice activitate de natura judiciara legata de un dosar aflat pe rolul PICCJ sau oricarei alte unitati de parchet a devenit ilegala si prin urmare exclusa.

acum 54 luni (23 May 2016)

Comisia parlamentara de control asupra activitatii SRI a declansat un control suplimentar privind un posibil filaj in cazul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a anuntat, luni, presedintele acestui for, Georgian Pop.

"In contextul noilor evenimente produse de tragicul eveniment de aseara, am avut o intalnire cu colegii la comisie ca urmare a solicitarii facute publice de catre doi colegi din comisie, aseara, dl. In contextul in care in urma deciziei 51 din acest an a Curtii Constitutionale, in momentul in care Parchetul declanseaza un control, Parchetul nu poate sa lucreze si nu poate sa coopereze pe un dosar in desfasurare cu SRI. Ca urmare, rolul si competenta comisiei este sa verifice daca SRI a respectat Constitutia si legislatia, mai precis, daca SRI a efectuat vreun filaj sau alta operatiune in cazul dl Condrea", a precizat Georgian Pop, citat de Agerpres.

"Conform competentelor legale, corespondenta sau comunicarea dintre comisie, pe de o parte, si SRI, pe de alta parte, se face prin intermediul presedintelui si al directorului SRI, adica prin intermediul meu si al directorului SRI. Este evident insa (...) din discutiile pe care le-am avut cu directorul SRI, SRI nu a avut filaj in acest caz, dar pot sa ma pronunt ferm si fara echivoc in momentul in care primesc documentul oficial de la SRI, adica raspunsul la actul de control (...), vreau sa vad negru pe alb", a mai precizat Pop.

Anterior, presedintele Comisiei SRI, Georgian Pop, a transmis un comunicat de presa in care arata ca forul parlamentar va cere SRI informatii "privind clasificarea acestui caz ca un caz de securitate nationala".

"Suplimentar Comisia va solicita Serviciului Roman de Informatii informatii privind clasificarea acestui caz ca un caz de securitate nationala si tot ceea ce deriva din aceasta clasificare. In prezent, la nivelul PICCJ se afla in lucru un dosar penal pe numele proprietarului Hexi Pharma, iar Serviciul Roman de Informatii nu are atributii ... Citeste intreg articolul pe evz.ro