George Maior, la lansarea Monografiei SRI: "SRI nu conduce statul, nu face arestari"

George Maior, la lansarea Monografiei SRI:

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat in cadrul lansarii ca si-ar dori ca pe viitor, institutia pe care o conduce sa fie mai transparenta in comunicare si mai putin prezenta in presa. Imi doresc ca la 30 de ani de la aniversare sa fie o institutie fanion care sa fie respectata si sa inteleaga ca patria inseamna cetatenii ei si ca cetatenii sunt prioritari", a spus Eduard Hellvig.

acum 60 luni (23 May 2015)

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat in cadrul lansarii ca si-ar dori ca pe viitor, institutia pe care o conduce sa fie mai transparenta in comunicare si mai putin prezenta in presa.

Eduard Hellvig a povestit ca atunci cand era student isi dorea schimbari si il dispera cuvantul liniste, numai ca in timp si-a dat seama ca "linistea are pretul ei" si ca "linistea Romaniei este pretul pe care il plateste fiecare angajat al SRI". Directorul SRI a subliniat ca si-ar dori ca in viitor institutia sa fie mai putin prezenta in presa si mai transparenta in comunicare. Va spun ce mi-as dori in perioada urmatoare de la SRI: as vrea sa gasesc un SRI care sa fie mai transparent in comuncare publica, in diplomatie, dar mai putin prezent in zona media, in zona de discutii in contradictoriu, pentru ca asta nu face decat rau institutiei. Imi doresc ca la 30 de ani de la aniversare sa fie o institutie fanion care sa fie respectata si sa inteleaga ca patria inseamna cetatenii ei si ca cetatenii sunt prioritari", a spus Eduard Hellvig.

"Va asigur ca ideea de a avea un director civil a fost o idee buna", a concluzionat directorul SRI. In decembrie 2014, Hellvig a castigat definitiv procesul cu ANI la Inalta Curtea de Casatie si Justitie, care a respins raportul inspectorilor de integritate.

La alegerile parlamentare din 2012, Eduard Hellvig a obtinut un mandat de deputat pe listele USL, din partea PNL, insa a demisionat din aceasta calitate in septembrie 2013 pentru a deveni europarlamentar ca urmare a vacantarii unor mandate ale PNL. Serviciul Roman de Informatii este ca un creier al statului", a spus George Maior, fost director SRI si actual ambasador al Romaniei la Washington.

Evenimentul desfasurat la standul editurii RAO si-a propus sa macheze 25 de ani de la infiintarea Serviciului Roman de Informatii, o institutie care a aprins intotdeauna imaginatia populatiei. Maior a incerc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro