George Maior: "Gestul ministrului ungar de externe este lipsit de eleganta. Suntem aliati, parteneri in Uniunea Europeana, nu suntem in secolul XIX"

George Maior:

Este o lipsa de eleganta din partea lor, si eu cred ca trebuie sa ne aducem din cand in cand aminte ca suntem in secolul XXI, suntem aliati, parteneri in Uniunea Europeana, si nu suntem in secolul XIX", a afirmat Maior pentru Agerpres.

acum 46 luni (3 Dec 2016)

Este o lipsa de eleganta din partea lor, si eu cred ca trebuie sa ne aducem din cand in cand aminte ca suntem in secolul XXI, suntem aliati, parteneri in Uniunea Europeana, si nu suntem in secolul XIX", a afirmat Maior pentru Agerpres. "Sunt increzator ca parteneriatul strategic cu SUA va deveni mai puternic"

George Maior a spus ca are semnale din partea oficialilor americani ca parteneriatul strategic dintre Romania si SUA va deveni mai puternic in urmatorii ani din cauza contextului politic si de securitate regional.

"Eu sunt increzator ca, pe baza semnalelor pe care le-am primit din partea Congresului, din randul echipei de tranzitie, din partea unor personalitati marcante republicane, ca acest parteneriat nu doar va continua in toti parametrii sai esentiali, securitate, economic, cultural, ci se va adanci si Romania va avea o oportunitate mai mare de exprimare in regiune, intr-o perioada destul de dificila, dupa cum vedeti, din punct de vedere politic si al securitatii", a spus Maior, potrivit Agerpres.

"O asemenea decizie este greu de inteles cu atat mai mult cu cat respectul fata de valorile si simbolurile nationale ale unei tari sunt parte componenta indiscutabila a setului de valori pe care se bazeaza insesi Uniunea Europeana si comunitatea trans-atlantica", subliniaza Ministerul roman al Afacerilor Externe. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro