George Friedman, STRATFOR: Romania trebuie sa fie pregatita sa se apere singura

George Friedman, STRATFOR: Romania trebuie sa fie pregatita sa se apere singura

Romania trebuie sa-si intareasca armata, sa-si procure armele de care are nevoie, si sa fie pregatita sa se apere, cel putin suficient de mult pana vin americanii, sa devina o tara moderna, sa atraga investitii, sa-si cladeasca economia pentru a putea plati pentru toate acestea", amai declarat Friedman.

acum 116 luni (3 Oct 2014)

GEORGE FRIEDMAN, fondatorul agentiei de analize Stratfor si specialist in geopolitica spune, intr-un interviu acordat Realitatea TV, ca "relatia SUA cu Romania devine mai apropiata, datorita localizarii sale, faptului ca rezista expansiunii Federatiei Ruse". Acesta este un loc unde interesul national al Romaniei si interesul national american se potrivesc", spune Friedman.

Toate masurile luate de Statele Unite ale Americii pentru consolidarea flancului estic al NATO depind de eforturile Romaniei de a se apara singura, spune Friedman.

Friedman avertizeaza ca Romania trebuie sa fie capabila sa se apere singura. Tarile aflate aproape de dumneavostra nu se afla in pozitia de a va apara. Daca esti american, beneficiezi de luxul de a crede in promisiuni". Nu spun ca rusii au de gand sa invadeze Romania, spun ca nu am idee cum se vor desfasura lucrurile. Iar in istoria Romaniei, de obicei cel mai rau dintre lucruri se intampla", spune analistul. Puteti decide ca nu vreti sa va ganditi la asta, puteti spune ca nu, nu se va intampla, puteti spune toate aceste lucruri. Romania trebuie sa-si intareasca armata, sa-si procure armele de care are nevoie, si sa fie pregatita sa se apere, cel putin suficient de mult pana vin americanii, sa devina o tara moderna, sa atraga investitii, sa-si cladeasca economia pentru a putea plati pentru toate acestea", amai declarat Friedman. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro