George Albert Costea, patru roluri in trei spectacole, la Festivalul National de Teatru. Adevarul LIVE, ora 13.00

George Albert Costea, patru roluri in trei spectacole, la Festivalul National de Teatru. Adevarul LIVE, ora 13.00

"Dorian", in regia si coregrafia Oanei Rasuceanu, este un spectacol care se construieste plecand de la o premisa, pe cat de absurda, pe atat de puternica si de imposibil de ocolit: sfarsitul lumii va veni in 24 de ore. Lumea pensionarilor Constantin si Tamara, a copiiilor de cartier Raluca, Claude si Cala, a soferului de taxi Juvete, vaduv, care de abia acum isi descopera propriul copil, a gravidei, a prostituatei, a tanarului gay iritat de jocul dublu al iubitului sau, a invatatorului terorist de altadata care astazi face box - lumea celor astfel confruntati cu violenta si cu moartea ii determina sa redevina, macar pentru o clipa, sinceri, sa spuna ceea ce gandesc cu adevarat, sa gandeasca cu voce tare insasi viata.

acum 65 luni (24 Oct 2017)

"Dorian", in regia si coregrafia Oanei Rasuceanu, este un spectacol care se construieste plecand de la o premisa, pe cat de absurda, pe atat de puternica si de imposibil de ocolit: sfarsitul lumii va veni in 24 de ore. Aici, in cele doua reprezentatii din 20 si 21 octombrie, George Albert Costea a fost, pe rand, Moritz Stiefel si Otto, facand schimb de roluri cu Rares Florin Stoica. Cel de-a treilea spectacol in care poate fi vazut la FNT este "Daca am gandi cu voce tare" de Adnan Lugonic, montat de Radu Afrim la Nationalul craiovean, care va avea reprezentatie pe 29 octombrie, de la ora 18:00, la Teatrul National "I.L.Caragiale", Sala Mare. Lumea pensionarilor Constantin si Tamara, a copiiilor de cartier Raluca, Claude si Cala, a soferului de taxi Juvete, vaduv, care de abia acum isi descopera propriul copil, a gravidei, a prostituatei, a tanarului gay iritat de jocul dublu al iubitului sau, a invatatorului terorist de altadata care astazi face box - lumea celor astfel confruntati cu violenta si cu moartea ii determina sa redevina, macar pentru o clipa, sinceri, sa spuna ceea ce gandesc cu adevarat, sa gandeasca cu voce tare insasi viata. De atunci, au urmat numeroase roluri in spectacole de teatru, printre care C.E.O. de Stieg Larsson, regia Andreea Vulpe (2010), "Cinci Rendez-Vous-uri mortale", text si regie Liviu Lucaci, "Un cuplu ciudat" de Neil Simon, la Teatrul "George Ciprian" din Buzau, "Vremea dragostei, vremea mortii", regia Catinca Draganescu, "Romantiosii", de Edmond Rostand, in regia lui Alexandru Dumitru Mazgareanu, "Apocalipsa dupa Shakespeare", regia Janusz Wisniewski, sau "Rinocerii", de Eugene Ionesco, regia Robert Wilson. In 2016, a fost nominalizat la Premiul pentru "Cel mai bun actor in rol secundar" (alaturi de Marius Manole si Konstantin Keidel) in cadrul Galei UNITER de la Oradea.

De la ora 13:00, in studioul Adevarul LIVE este invitat actorul George Albert Costea, cu experientele celor patru roluri interpretate pe scenele teatrelor di... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro