Geniu in fizica la 17 ani: "Posibilitati exista pentru toti cei care vor sa studieze in strainatate. Visul meu este sa fiu util Romaniei"

Geniu in fizica la 17 ani:

Pentru mine Curriculum vitae Anul si locul nasterii: 2 mai 1997, Radauti 2010 - Locul II la Olimpiada Nationala de Fizica 2011 - A obtinut bursa de studiu la ICHB 2014: Aprilie - Aur la Olimpiada de Stiinte ale Uniunii Europene, Grecia Mai - Argint la Olimpiada Asiatica de Fizica, Singapore Iulie - Argint la Olimpiada Internationala de Fizica Kazahstan August - 2 medalii de aur la Olimpiada nternationala de Astronomie si Astrofizica, Suceava Octombrie - Aur la Olimpiada Internationala de Astronomie, Kargazstan esentiala a fost educatia. Am avut parte de o familie care a stiut sa imi insufle valori, iar sansele s-au invit treptat, prin intermediul unor oameni deosebiti, precum profesorul de la Radauti, profesorii de Matematica si Fizica din liceu, de la care am invatat enorm. Am citit si putina critica de teatru, si de film, imi plac aceste domenii si regret ca nu am timp sa le aprofundez, sunt destul de vaste, dar desigur gasesc intotdeauna timp sa ma relaxez.

acum 74 luni (4 Apr 2015)

Tot ce isi doreste adolescentul este sa isi construiasca o viata in Romania, sa simta ca este util societatii si sa isi intemeieze o familie fericita. Nu-si asuma in totalitate meritele pentru performantele lui si nu se considera mai inzestrat decat altii, ci mai norocos, pentru ca viata i-a scos in cale oameni deosebiti, care l-au ajutat sa-si descopere pasiunea si l-au sprijinit sa faca ce-i place. Totul a inceput in clasa a VII-a cand l-am cunoscut pe profesorul meu de Fizica, de la Radauti. A reusit sa imi insufle o pasiune pentru acest domeniu, care m-a facut sa o aprofundez din ce in ce mai mult. Si pe cat studiam pe atat imi placea din ce in ce mai mult si imi doream sa continui in acest domeniu. In clasa a VII-a am obtinut locul II la Olimpiada Nationala de Fizica de la Arad si am hotarat ca un liceu in Bucuresti ar fi o optiune mai buna pentru mine, avand in vedere ca aici vin majoritatea olimpicilor nationali. In ziua de premiere a concursului a venit un elev de la ICHB sa ne ofere pliante. Auzisem deja de rezultatele pe care le obtine anual acest liceu si stiind ca acolo se duc multi olimpici, m-am interesat si l-am intrebat cum as putea obtine o bursa. Mi-a zis ca am sanse bune datorita rezultatului de la olimpiada. Asadar, in clasa a VIII m-am mutat in Bucuresti si am luat si locul I la Olimpiada Nationala. Faptul ca i-am cunoscut si am interactionat cu alti olimpici la nivel personal, m-a facut sa realizez ca succesul la un nivel mai mare nu e asa usor de obtinut precum imi imaginasem. Munca si perseverenta au fost puncte cheie in cariera lor asa ca mi-am dat seama de ce urma, ca voi avea niste ani mai ocupati decat un copil obisnuit. Oricum, observasem inca de mic ca sunt inclinat spre stiintele reale si ca ma pricep la matematica. Nici in continuare nu as vrea sa fac cercetare in fizica moderna, in domenii precum relativitate sau fizica cuantica, ci as merge mai degraba pe inginerie, spre deosebire de toti colegii mei. Pentru mine Curriculum vitae Citeste intreg articolul pe adevarul.ro