Generalul Oprea, "degradat" din postura de doctor. Pe banca de rezerve, se incalzesc Ponta si Petre Toba

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este foarte aproape de a ramane fara titlul de doctor, dar si cu onoarea patata. Comisia de stiinte juridice a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a stabilit, marti, cu majoritate de voturi, ca generalul a plagiat in lucrarea de doctorat. Aceeasi comisie a respins, marti, contestatia depusa de Ponta, pe 15 iulie, la decizia de plagiat data de CNATDCU in privinta tezei acestuia de doctorat.

acum 86 luni (26 Jul 2016)

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este foarte aproape de a ramane fara titlul de doctor, dar si cu onoarea patata. Comisia de stiinte juridice a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a stabilit, marti, cu majoritate de voturi, ca generalul a plagiat in lucrarea de doctorat.

Fostul premier Victor Ponta este si el la un pas de un verdict similar. Aceeasi comisie a respins, marti, contestatia depusa de Ponta, pe 15 iulie, la decizia de plagiat data de CNATDCU in privinta tezei acestuia de doctorat. Daca membrii Consiliului General resping contestatia, vom propune ministrului Educatiei retragerea titlului de doctor", a declarat, pentru "Adevarul", presedintele CNATDCU, academicianul Viorel Barbu.

Potrivit legislatiei in vigoare, daca decizia de plagiat va fi mentinuta si dupa contestatie, CNATDCU va trimite rezolutia privind retragerea titului de doctor in drept la Ministerul Educatiei, iar ministrul va semna un ordin prin care Victor Ponta va pierde titlul obtinut in 2003. Reamintim ca pe 30 iunie, CNATDCU a stabilit ca Victor Ponta a plagiat in lucrarea de doctorat si a dispus retragerea titlului de doctor, dar fostul premier a contestat decizia. Cand ar putea sa fie "degradat" generalul Toba

In privinta lucrarii de doctorat a ministrului de Interne, generalul Petre Toba, seful CNATDCU nu a putut sa spuna cand se va da un verdict. "Se analizeaza in comisii, este o procedura destul de complicata pe care trebuie sa o respectam.

Actualul ministru al Educatiei, Mircea Dumitru, a amenintat ca-si va da demisia in cazul in care se dovedeste ca Petre Toba a plagiat si nu va fi demis.

"Ministrul de Interne, Petre Toba, ar trebui demis daca se dovedeste ca a plagiat si i se retrage titlul de doctor. Fara niciun fel de rezerva, i-am comunicat asta si domnului prim-ministru Ciolos. Coordonator de plagiateCiteste intreg articolul pe adevarul.ro