Generalul Constantin Degeratu: "Apararea Romaniei este si a NATO, care trebuie asigurata pe Nistru"

Generalul Constantin Degeratu:

> La aceeasi reuniune de seara, a unor diplomati atenti la aniversarea Zilei Fortelor Armate Egiptene, generalul Nicolae Ciuca, seful Statului Major General al al Armatei Romaniei a venit la eveniment in tinuta de campanie, semn ca, asa tacuta cum este acum ostirea tarii totusi se afla 24 de ore, din 24, la datorie. Cuvinte deloc de complezenta, din moment ce dupa cateva ore, Ministerul estonian de Externe l-a invitat pe ambasadorul rus din Tallinn la o discutie, pentru a clarifica violarea spatiului aerian de catre un avion de tipul SU-27, in contextul in care, cu 48 de ore inainte a crescut activitatea aeronavelor militare rusesti in zona baltica. Iar de atata pace prezenta si viitoare, in nordul Europei, dar mai ales de teama unei ipotetice trimiteri de "omuleti verzi", de catre Rusia, pe insula Gotland, asa cum Moscova a procedat anterior in peninsula Crimeea, Suedia a dislocat acolo un regiment dotat cu blindate, tancuri si lansatoare de rachete. Nu stiu daca inainte de a fi luate unele decizii, oficialii de la Cotroceni sau de la Palatul Victoria dau cate un telefon peste Ocean, desi bine ar fi sa aiba consultari, de o asemenea maniera, macar saptamanale, pentru ca este o situatie de criza militara in Europa. Totusi, majoritatea covarsitoare a celor 18 milioane de romani ramasi in Patria Neintregita si acelor patru milioane dusi de amarul vietii peste hotare, are in sange dorinta de a tine capul sus, ochii la Tricolor, mintea la credinta strabuna si inima la generatia urmatoare, care vrea sa traiasca libera de cosmarurile veacului trecut si de spectrul amenintarilor generate, in vecinatatea noastra, in ultimii doi ani.

acum 58 luni (9 Oct 2016)

>

La aceeasi reuniune de seara, a unor diplomati atenti la aniversarea Zilei Fortelor Armate Egiptene, generalul Nicolae Ciuca, seful Statului Major General al al Armatei Romaniei a venit la eveniment in tinuta de campanie, semn ca, asa tacuta cum este acum ostirea tarii totusi se afla 24 de ore, din 24, la datorie.

Cuvinte deloc de complezenta, din moment ce dupa cateva ore, Ministerul estonian de Externe l-a invitat pe ambasadorul rus din Tallinn la o discutie, pentru a clarifica violarea spatiului aerian de catre un avion de tipul SU-27, in contextul in care, cu 48 de ore inainte a crescut activitatea aeronavelor militare rusesti in zona baltica.

Ca lucrurile sa fie si mai limpezi, tot Estonia a semnalat opiniei publice internationale ca rachete nucleare rusesti, de tipul Iskander au fost dislocate in Kaliningrad.

Iar de atata pace prezenta si viitoare, in nordul Europei, dar mai ales de teama unei ipotetice trimiteri de "omuleti verzi", de catre Rusia, pe insula Gotland, asa cum Moscova a procedat anterior in peninsula Crimeea, Suedia a dislocat acolo un regiment dotat cu blindate, tancuri si lansatoare de rachete.

Atunci o alta coincidenta este brusca incalzire a relatiilor militare dintre Marea Britanie si Germania, unul din motive fiind si agresivitatea Rusiei.

Si cum, mai zilele trecute, presedintele rus punea conditii SUA, ca si cum superputerea lumii pierduse un razboi cu Federatia Rusa, generalul Mark A. Milley a prezentat practic - cu aprobarile de rigoare, inclusiv de la Casa Alba, fara de care nu ar fi scos niciun cuvintel in fata presei - pozitia SUA, cu legitima avertizare a potentialului inamic. si Moscova, cu aceea a crizei rachetelor cubaneze, care a inceput la 14 octombrie 1962 si a durat 38 de zile, pana la 20 noiembrie 1962, ulterior fiind privita ca momentul cand Razboiul Rece a fost foarte aproape sa devina unul nuclear.

Altii folosesc momentul pentru a incerca o del... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro