Generalul care ne salveaza: Gabriel Oprea

Sta in pozitie de drepti in fata lui Klaus Iohannis, chiar si la intalnirile de taina, fiindca il "sprijina" pe presedintele tarii, oricare ar fi el. Toate acestea sunt doar niste detalii, care nu-i vor face pe oameni sa-si schimbe impresia despre general, mai cu seama ca, intr-un sondaj pe care l-a comandat in numele Ministerului de Interne, Gabriel Oprea are o notorietate de aproape 80% si o credibilitate de 27 de procente.

acum 64 luni (17 Jun 2015)

Sta in pozitie de drepti in fata lui Klaus Iohannis, chiar si la intalnirile de taina, fiindca il "sprijina" pe presedintele tarii, oricare ar fi el.

Generalul in rezerva Gabriel Oprea, vicepremier si ministru de Interne, a reusit in ultimii 15 ani sa-i duca de nas pe cei mai importanti oameni ai Romaniei, cu o abilitate care pare sa-i depaseasca posibilitatile. Oamenii care il cunosc bine il descriu ca pe o fiinta frusta, cu o vulgaritate naturala asumata, un om fara pretentii intelectuale, care se exprima greu si transpira usor, dar care stie exact care sunt tintele pe care vrea sa le doboare. Doar asa a reusit sa stranga atat de multe stele: in 2003, Adrian Nastase l-a ajutat, prin intermediul lui Ion Iliescu, sa devina general de brigada, iar in 2009, Traian Basescu l-a facut general cu patru stele. Daca vrea sa-l dea jos pe Victor Ponta si sa faca o majoritate alaturi de liberali, presedintele nu se poate lipsi de cele 55 de voturi pe care Oprea le are in Parlament prin partidul sau surogat. Intelege ca PSD se sfarama in mainile lui Victor Ponta si se pregateste sa joace impreuna cu UNPR cartea patriotismului si a fortei justitiare care salveaza Romania din mainile coruptilor, incompetentilor si tradatorilor.

In asteptarea momentului potrivit, generalul se urca pe un cal alb si se transforma intr-un veritabil erou: luptator anticoruptie, care o sustine pe Codruta Kövesi si care il ameninta pe Victor Ponta ca orice modificare la Codurile Penal si de Procedura Penala il va obliga sa paraseasca barca social-democratilor. Onorabilitatea lui se reconstruieste vazand cu ochii, iar toti cei care il privesc cu neincredere din pricina relatiei sale cu PSD vor fi obligati sa-si schimbe perceptia si sa inteleaga ca este pur si simplu "un slujitor al interesului national". E adevarat ca trecutul lui nu este prea limpede, ca legaturile generalului cu liderul minerilor Miron Cozma (consemnate in imagini) nu au fost lamurite, ca despre cei opt ani lipsa din... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro