Generalul american Ben Hodges: Europa se confrunta cu "o amenintare reala" din partea Rusiei

Generalul american Ben Hodges: Europa se confrunta cu

Generalul Ben Hodges a vorbit cu publicatia britanica "The Telegraph" despre criza ce ameninta intreaga Europa si despre exercitiul militar in care rachetele Patriot sunt mutate peste 1.200 de kilometri prin Europa si instalate la periferia Varsoviei. Alianta noastra este cea mai de succes din istorie si este foarte capabila", spune generalul, adaugand ca el crede ca Rusia nu va risca un atac deschis asupra unui membru NATO de frica articolului 5, potrivit caruia un atac asupra unui membru este un atac asupra intregii aliante. Nu vor un atac direct, vor o situatie in care cei 28 de membri NATO sa nu spuna ca este un atac clar.

acum 106 luni (20 Apr 2015)

Generalul Ben Hodges a vorbit cu publicatia britanica "The Telegraph" despre criza ce ameninta intreaga Europa si despre exercitiul militar in care rachetele Patriot sunt mutate peste 1.200 de kilometri prin Europa si instalate la periferia Varsoviei. Rachete Patriot transportate in convoi catre Polonia linistesc aliatii europeni Un convoi militar american care trece granita germano-poloneza, la peste 20 de ani de la terminarea Razboiului Rece, a reprezentat ceva memorabil.

Convoiul NATO, prin Polonia FOTO AP El a atras atentia la decizia recenta a Rusiei de a muta rachetele balistice Iskandar la enclava Kaliningrad, aflata intre Lituania si Polonia, dar si la bombardierele cu rachete nucleare cu raza mare trimise in Crimeea. Dar trebuie sa fii gata din punct de vedere militar pentru a avea succes diplomatic. Cea mai buna asigurare pe care o avem este sa aratam Rusiei ca NATO este unit", spune generalul. Tarile Europei de Est se uita la NATO, si la Statele Unite in special, pentru a primi asigurari ca nu vor fi lasate sa se confrunte singure cu agresiunea Rusiei. Rusia si-a modernizat apararea, in timp ce tari europene occidentale taiau bugetele La un an dupa ce au scos ultimul tanc din Europa, SUA trimit sute de tancuri si de vehicule armate inapoi pe continent. Insa, generalul a preluat comanda trupelor americane intr-un moment in care multe tari ale Europei Occidentale taie din bugetele militare si se bazeaza din ce in ce mai mult pe SUA pentru aparare, noteaza "The Telegraph". Cred ca intrebarea care trebuie sa si-o puna fiecare tara este daca sunt consumatori sau furnizori de securitate. "Nu suntem interesati de o lupta dreapta cu nimeni. "Nu este cazul unui noi Razboi Rece" Implicarea fortelor rusesti in estul Ucrainei a demonstrat ca Rusia s-a dezvoltat mult, in special in zona razboiului electronic, sustine gen. Singurul lucru similar este ca Rusia si NATO au viziuni diferite despre cum ar trebui sa arate securitatea in Europa", explica generalul. Nu ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro