Gena singuratatii: Unii oameni sunt programati genetic sa ramana celibatari

Gena singuratatii: Unii oameni sunt programati genetic sa ramana celibatari

Savantii chinezi au descoperita o gena speciala, denumita "gena singuratatii", iar persoanele care prezinta acest fragment de ADN sunt cu 20% mai dispuse sa isi petreaca singure intreaga viata, fara un partener de cuplu, informeaza dailymail.co.uk. Cercetatorii de la Universitatea Beijing au analizat ADN-urile recoltate din firele de par prelevate de la aproape 600 de studenti chinezi, pentru a cerceta structura unei gene, 5-HTA1, care prezinta doua mutatii.

acum 111 luni (22 Nov 2014)

Savantii chinezi au descoperita o gena speciala, denumita "gena singuratatii", iar persoanele care prezinta acest fragment de ADN sunt cu 20% mai dispuse sa isi petreaca singure intreaga viata, fara un partener de cuplu, informeaza dailymail.co.uk.

Se crede ca gena in cauza, care actioneaza prin scaderea concentratiei de serotonina, un neurotransmitator care influenteaza starea de buna dispozitie, ii face pe purtatorii ei sa se simta mai putin confortabil in relatiile de cuplu.

Astfel, gena singuratatii ii impiedica pe purtatorii ei sa inceapa o relatie sau, daca acestia reusesc sa isi intemeieze o relatie, ii determina sa se desparta succesiv de toti partenerii lor de viata.

Cercetatorii de la Universitatea Beijing au analizat ADN-urile recoltate din firele de par prelevate de la aproape 600 de studenti chinezi, pentru a cerceta structura unei gene, 5-HTA1, care prezinta doua mutatii.

Aceasta asociere nu a putut fi explicata prin ceilalti factori care influenteaza bunul mers al unei relatii de cuplu, precum aspectul fizic si bunastarea materiala.

Persoanele cu mutatia G sintetizeaza mai putina serotonina, o substanta chimica din creier ce influenteaza starea de dispozitie si gradul de fericire al unei persoane. In plus, acele persoane au tendinta de a fi nevrotice si de a suferi de depresie.

Cercetatorii chinezi spun ca studentii dispun de mai mult timp liber si o mai mare libertate in ceea ce priveste inceperea unei relatii in comparatie cu restul populatiei.

In celelalte etape ale vietii, alti factori, precum presiunea pusa de parinti, care ii indeamna pe tineri sa se casatoreasca, pot avea o influenta mai mare.

Alti oameni de stiinta spun ca desi genele influenteaza in mod inevitabil relatiile de cuplu, rolul lor ramane in cele mai multe cazuri unul destul de mic.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro