Gelozia, dovada a dragostei sau boala?

Psihologul Iuliana Fulas spune ca gelozia este partea intunecata a iubirii, atunci cand dai de un blocaj emotional. Iubirea inseamna sa oferi, nu sa ceri Din punctul de vedere al celor care trateaza sufletul, greseala numarul unu este ca il percepi pe celalalt ca pe un obiect, nu ca pe un subiect.

acum 54 luni (20 Sep 2015)

Psihologul Iuliana Fulas spune ca gelozia este partea intunecata a iubirii, atunci cand dai de un blocaj emotional. Cand simti gelozie, in mintea ta apare gandul ca ai putea fi inselat de persoana iubita, ca omul drag prefera pe altcineva", explica psihologul.

"Cand ii reprosezi de fapt, spui ca daca tu ai oferit si asteptai ca si celalalt sa faca la fel.

Iubirea inseamna sa oferi, nu sa ceri

Din punctul de vedere al celor care trateaza sufletul, greseala numarul unu este ca il percepi pe celalalt ca pe un obiect, nu ca pe un subiect.

Gelozia este o combinatie de frica, furie, nesiguranta, inferioritate, sentimente de posesivitate si de pierdere a ceva valoros, rezultatul ei fiind insecuritatea.

Daca si imaginea de sine este scazuta, gelozia este si mai puternica, devenind sfasietoare.

Gelozia infantila

Psihologul crede ca aceasta gelozie isi are originile in copilarie, cand copilul simte ca parintii nu ii daruiesc suficienta iubire, cand aceeasi parinti manifesta o grija exagerata fata de nou-nascuti. Gelozia infantila se poate manifesta prin tulburari de invatare si de agresivitate. Psihologul ne indeamna sa luam o foaie de hartie si sa notam cee ace ne face gelosi, sa ne analizam: sunt lucruri reale sau imaginare? Psihoterapia este o modalitate eficienta de a vindeca gelozia si traumele trecutului, pentru ca o persoana geloasa aduce in prezent o experienta a trecutului", conchide Iuliana Fulas. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro