Gazprom a redus din nou, cu 13%, livrarea de gaze catre Romania. Nita: Problema s-a discutat si in CSAT

Gazprom a redus din nou, cu 13%, livrarea de gaze catre Romania. Nita: Problema s-a discutat si in CSAT

Inmagazinam 9 milioane mc pe zi In prezent, consumul de gaze se situeaza la circa 22 milioane de metri cubi pe zi, iar din productia de aproximativ 31 milioane de metri cubi, circa 9 milioane de metri cubi se inmagazineaza in continuare zilnic. Romania a inmagazinat pana in prezent cu un miliard de metri cubi de gaze naturale mai mult decat obligatiile legale stabilite de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, care vizau constituirea unor depozite de circa 1,8 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

acum 102 luni (2 Oct 2014)

"Livrarile de gaze rusesti catre Romania au scazut ieri cu 13% in raport cu nominalizarile Transgaz. Volumul total al livrarilor de gaze rusesti din aceasta perioada este la un nivel foarte scazut, sub 0,2 milioane metri cubi pe zi, in conditiile in care productia Romaniei este la un nivel de aproximativ 31 milioane metri cubi pe zi", se arata intr-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

Inmagazinam 9 milioane mc pe zi

In prezent, consumul de gaze se situeaza la circa 22 milioane de metri cubi pe zi, iar din productia de aproximativ 31 milioane de metri cubi, circa 9 milioane de metri cubi se inmagazineaza in continuare zilnic.

"Nu exista niciun motiv de ingrijorare, trebuie sa incepem sa ne obisnuim cu astfel de situatii generate de Gazprom.

Romania a inmagazinat pana in prezent cu un miliard de metri cubi de gaze naturale mai mult decat obligatiile legale stabilite de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, care vizau constituirea unor depozite de circa 1,8 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

Nita: Problema s-a discutat in CSAT

Constantin Nita, ministrul Economiei, a declarat joi, la Bucharest Forum 2014, ca in sedinta de miercuri a Consiliului Suprem de Apaarare a Tarii (CSAT) s-a discutat problema reducerii livrarilor de gaze de catre Gazprom.

Ministrul a sustinut si ca reducerea cu 13% a livrarilor de gaze catre Romania de catre Gazprom nu afecteaza necesarul de gaze si "nu vor fi probleme", insa a evitat sa spuna care este termenul pentru care necesarul este asigurat.

Intrebat la ce termen se refera atunci cand sustine ca "nu vor fi probleme", daca este vorba de un interval precum urmatorii cinci ani., Nita a raspuns:

"Exista in discutie strategia energetica a Romaniei care probabil ca va mentiona foarte clar care este necesarul de gaze naturale al Romaniei pe urmatorii ani s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro