Gaudeamus 2015. Scriitorul Radu Paraschivescu, despre cartea "Romania in 7 gesturi" si metehnele romanilor

Gaudeamus 2015. Scriitorul Radu Paraschivescu, despre cartea

INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul LIVE Scriitorul Radu Paraschivescu a vorbit, la Adevarul Live, despre cum s-au discreditat definitiv personaje celebre din spatiul nostru public, printre care Ion Iliescu si Corneliu Vadim Tudor, criticati in noul sau volum, "Romania in sapte gesturi" In capitolul "Iliada si Mineriada (un memento mai draga)" din noul volum, Radu Paraschivescu vorbeste despre Ion liescu, iar in alte capitole - despre saliva lui Giovanni, despre Corneliu Vadim Tudor ("Quo Vadim, Domine?") sau despre cinismul si stupizenia unui reporter de televiziune ("V-a murit sotul. "In randurile acestei carti, "Romania in 7 gesturi", nu e vorba de persoane, ci de ceea ce tradeaza comportamentul lor public: acomodarea, delimitarea strategica de un trecut care compromite, demagogia si gargara patriotarda, trecerea dintr-o tabara in alta la momentul oportun, amnezia conjuncturala, tehnica mistificarii, minciuna ca modus operandi, constiinta impunitatii, comertul cu drame, marlania cu ifos, pamfletul folosit ca alibi pentru injuraturi, lasitatea pazita de bodyguarzi etc. Dumitru Sechelariu ameninta un arbitru cu pistolul la Hemeiusi, stiindu-se protejat de propria lui imagine de distribuitor de sarmale si carnati pentru multimea din Bacau cu ocazia zilei de nastere. Baiat de medic, obisnuit sa jongleze la fel de bine cu pahare, metafore, mascari si carti, iubitor de francusa si de Michelangelo, Boanchis are tupeul sa-l infrunte pe George Becali cu arme din rastelul acestuia.

acum 51 luni (18 Nov 2015)

INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul LIVE

Scriitorul Radu Paraschivescu a vorbit, la Adevarul Live, despre cum s-au discreditat definitiv personaje celebre din spatiul nostru public, printre care Ion Iliescu si Corneliu Vadim Tudor, criticati in noul sau volum, "Romania in sapte gesturi"

In capitolul "Iliada si Mineriada (un memento mai draga)" din noul volum, Radu Paraschivescu vorbeste despre Ion liescu, iar in alte capitole - despre saliva lui Giovanni, despre Corneliu Vadim Tudor ("Quo Vadim, Domine?") sau despre cinismul si stupizenia unui reporter de televiziune ("V-a murit sotul.

"Cand am inceput sa adun materialul pentru carte, Ioan Becali circula liber prin fotbal si prin viata, Mihai Stoica la fel, Corneliu Vadim Tudor traia, iar Ion Iliescu era inca departe de punerea sub acuzare pentru comiterea de infractiuni impotriva umanitatii", a spus Radu Paraschivescu, autor si al celebrului volum "Ghidul nesimtitului". Noi perle de tranzitie", "Dintre sute de clisee. Noua colectie de perle romanesti", perle de tranzitie care mai de care mai memorabile.

Despre Vadim: "jena si indignare"

"M-am raportat la personajele din cartea = cu sentimente diverse. O ura pe care eu nu am mai incercat-o de la Ceausescu incoace. De fapt, singurii doi oameni pe care i-am urat sau ii urasc", a declarat, ieri, Radu Paraschivescu, la Adevarul Live.

"La Corneliu Vadim Tudor sentimentul a fost de jena, combinat cu indignare. Pentru ca avem de a face cu un om care s-a crezut o constiinta publica, un om care pe vermuri a fost purtatorul neoficial de tucal al lui Ceausescu si care dup-aceea a pozat feciorelnic in salvator al natiei. Pe Cornelius Rosianu l-am privit cu ceva apropiat de dezgust, mai ales ca era vorba despre Proclamatia de la Timisoara, care a fost un document frumos, care, lasat nesugrumat ar fi putut produce la timp o lege a lustratiei care... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro