Garzile din sectorul public sanitar nu ajuta nici pacientii, nici personalul medical

Garzile din sectorul public sanitar nu ajuta nici pacientii, nici personalul medical

11, cat si Directiva Europeana 2003/88/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru, Art.1, pct.1, cu privire la reglementarea timpului de munca al medicilor, chimistilor si biologilor care efectueaza garzi in spitalele publice", se spune in comunicatul sindicalilstilor.

acum 93 luni (16 May 2016)

Sindicatele din Sanatate solicita abrogarea urgenta a Ordinului Ministerului Sanatatii 870/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de munca, organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar. Intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului interimar al Sanatatii si prim-ministru al Romaniei, Dacian Ciolos, reprezentantii Federatiei Sindicale Hipocrat, Sindicatului Promedica si Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din Romania afirma ca OMS 870/2004 incalca "flagrant" atat Legea 53/2003 — Codul Muncii, art. 11, cat si Directiva Europeana 2003/88/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru, art. 1, cu privire la reglementarea timpului de munca al medicilor, chimistilor si biologilor care efectueaza garzi in spitalele publice.

"Va aducem la cunostinta o incalcare grava a cadrului legislativ in sistemul de sanatate din Romania, care duce la dezechilibre majore in ceea ce priveste timpul de lucru al personalului medical. 11, cat si Directiva Europeana 2003/88/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru, Art.1, pct.1, cu privire la reglementarea timpului de munca al medicilor, chimistilor si biologilor care efectueaza garzi in spitalele publice", se spune in comunicatul sindicalilstilor. Citeste si:

+TUDOR CHIRILA spala pe jos cu MIRCEA BADEA: Este penibil si

+EXCLUSIV. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro