"Garda Veche", numita in functii la Ministerul Justitiei cu misiunea de a innoi Codurile Penale

Procurorul Constantin Sima (62 de ani), judecatoarea Sofia Mariana Mot (53 de ani) si procuroarea Oana Schmidt-Haineala (42 de ani), vor fi propusi secretari de stat in Ministerul Justitiei de catre ministrul de resort, Florin Iordache (56 de ani). Pozitile sale referitoare la problemele din sistem au fost similare cu cele exprimate de membrii Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), organizatie al carei presedinte este Gabriela Baltag, membru in noul Consiliu Superior al Magistraturii, iar presedinte de onoare este Viorica Costiniu. Procurorul si-a inceput cariera in comunism, la Procuratura Targoviste, are o vechime in magistratura de 30 de ani si ocupa in prezent functia de procuror-sef al Serviciului de resurse umane, documentare si statistica judiciara din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

acum 45 luni (12 Jan 2017)

Procurorul Constantin Sima (62 de ani), judecatoarea Sofia Mariana Mot (53 de ani) si procuroarea Oana Schmidt-Haineala (42 de ani), vor fi propusi secretari de stat in Ministerul Justitiei de catre ministrul de resort, Florin Iordache (56 de ani). "Dorim sa revedem legile justitiei si sa punem la punct cele doua Coduri de procedura civila si de procedura penala. Acesta este obiectivul nostru, pentru ca au trecut cativa ani de la intrarea in vigoare, se implinesc pe 1 februarie trei ani de la intrarea lor in vigoare, si ele ridica numeroase probleme. Pozitile sale referitoare la problemele din sistem au fost similare cu cele exprimate de membrii Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), organizatie al carei presedinte este Gabriela Baltag, membru in noul Consiliu Superior al Magistraturii, iar presedinte de onoare este Viorica Costiniu. Printre altele, la inceputul acestui an, APR "si-a exprimat acordul cu privire la eventualitatea adoptarii unei legi de gratiere pentru unele infractiuni si amnistie pentru alte infractiuni". Iar anul trecut, Sima s-a declarat un adept al ridicarii Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV). Procurorul si-a inceput cariera in comunism, la Procuratura Targoviste, are o vechime in magistratura de 30 de ani si ocupa in prezent functia de procuror-sef al Serviciului de resurse umane, documentare si statistica judiciara din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Presa a relatat ca a instrumentat un singur dosar mediatizat dosarul "Caritas" in care a fost trimis in judecata Ion Stoica, condamnat la doi ani de inchisoare.

Filiera PSD Olt Un alt viitor secretar de stat in Ministerul Justitiei este Sofia Mariana Mot, magistrat in cadrul Curtii de Apel Craiova, sectia a II-a civila. Presa locala a scris ca judecatoarea este cunoscuta drept o apropiata a fostului presedinte al Consiliului Judetean Olt, senatorul Paul Stanescu, care ocupa functia de vicepresedinte PSD. De altfel, mass-media a speculat ca Emil Mot a fost raspl... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro