Ganea, "bombardierul" lui Hagi, a jucat cinci ani intr-un sat spaniol. Fiul unor "capsunari" s-a intors in tara convins ca poate fi fotbalist

Ganea,

Ganea are 25 de ani si pana sa ajunga fotbalist de nationala, unde a debutat in partida amicala cu Chile, a avut de tras. La 9 ani jumatate deja la usa parinteasca batea prima oferta, de la Inter Viisoara. A luat-o iar de la capat, la Sageata Navodari, dupa care a urmat o jumatate de an la FC Brasov, unde a si debutat in Liga I.

acum 23 luni (27 Jul 2017)

Ganea are 25 de ani si pana sa ajunga fotbalist de nationala, unde a debutat in partida amicala cu Chile, a avut de tras. Originar din Telciu, la 40 km de Bistrita Nasaud, Cristi s-a apucat sa bata mingea din "vina" tatalui, fost jucator de liga a doua la U Cluj. La 9 ani jumatate deja la usa parinteasca batea prima oferta, de la Inter Viisoara. Si incerca sa stranga tot ce era mai bun in judet la toate categoriile de varsta pentru ca era un proiect pe termen lung", povestea Ganea intr-un interviu acordat acum cativa ani..

Asa au aparut si primele trofee ale carierei: "La 11 ani, la turneul Gheorghe Ola, cu varsta de 91, eu eram 92 - am luat locul 1 pe tara. In finala mai aveam trei goluri de recuperat ca sa ies golgheter: ii facusera diploma deja celui care era pe primul loc si am dat trei goluri si i-au rupt-o".

Plecarea parintilor la munca in Spania a insemnat si mutarea copilului: "Ai mei au plecat la Bilbao. M-am dus sa joc la o echipa dintr-un sat de acolo. Au venit de la Athletic Bilbao ca vor sa ma ia. Am jucat 5 ani in Bilbao, la varsta de 18 ani a avenit o oferta de la Mallorca. Am decis sa ma duc la ei, era o echipa de prima liga din Spania. Am avut o accidentare de 5 luni la metatarsian si nu mi s-a mai oferit contract acolo". Asa s-a incheiat cariera peste hotare a tanarului fotbalist, care a revenit in tara, convins ca poate juca fotbal la un nivel inalt. Apoi a urmat un sezon la CSU Craiova, alaturi de care a promovat in prima liga. Era unul dintre titularii de baza ai echipei, dar surprinzator, la sfarsitul sezonului a fost pus pe liber. A luat-o iar de la capat, la Sageata Navodari, dupa care a urmat o jumatate de an la FC Brasov, unde a si debutat in Liga I. Sezonul trecut, Ganea a avut o accidentare urata la glezna, care a necesitat operatie, dar a revenit dupa cateva luni pe gazon.

Golul din lovitura libera marcat in poarta celor de la Apoel nu este singurul de acest... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro