GALERIE FOTO Trenul de Dragon, o fantoma care inconjoara Bucurestiul. Pus la ore potrivite si cu o frecventa sporita, ar putea decongestiona traficul din nordul Capitalei

Singurul tren urban din Romania, care leaga Gara de Nord de Gara Obor din Bucuresti, trecand pe la Dragonul Rosu, circula mai mult gol. Pentru a ajunge la linia de unde pleaca, trebuie ori sa fii un obisnuit al trenului, ori sa intrebi la Biroul de Informatii, pentru ca de pe tabela Plecari nu te lamuresti nicicum.

acum 34 luni (13 Nov 2017)

Singurul tren urban din Romania, care leaga Gara de Nord de Gara Obor din Bucuresti, trecand pe la Dragonul Rosu, circula mai mult gol.

Inainte de ora cinci dimineata, Gara de Nord este aproape pustie si nici temperatura nu este tocmai prietenoasa in aceasta perioada a anului, asa ca putinii calatori trec zgribuliti si in viteza.

La linia 9 este garata, gata de plecare, o garnitura formata dintr-o locomotiva si doua vagoane etajate. Este Trenul de Dragon, asa cum ii spune lumea, adica garnitura care ajunge in Gara Obor, trecand pe la Halta Pantelimon Sud, construita special in urma cu cativa ani pentru complexul comercial Dragonul Rosu.

Pentru a ajunge la linia de unde pleaca, trebuie ori sa fii un obisnuit al trenului, ori sa intrebi la Biroul de Informatii, pentru ca de pe tabela Plecari nu te lamuresti nicicum. Si asta pentru ca pe tabela sunt afisate numarul trenului, ora de plecare si linia, dar nu si destinatia.

In fine, ajungi la tren si te astepti sa vezi agitatie, oameni cu papornitele pregatite pentru a face shopping de chinezarii de la complexul comercial din estul Bucurestiului. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro