GALERIE FOTO. SURSE: Tarom isi schimba flota in aceast an. Va folosi doar avioane Airbus

Ministerul Transporturilor si conducerea TAROM este nevoita sa termine destul de rapid negocierile si sa ia o decizie, mai ales din cauza presiunii tot mai mari pe care o exercita companiile low-cost ca Blue Air, Wizz Air si Ryanair.

acum 65 luni (21 Jan 2015)

UPDATE 15:25, joi: Ca urmare a informatiilor aparute pe site-ul Romania libera referitoare la schimbarea flotei de avioane a companiei TAROM, compania aviatica nationala a facut public pozitia sa referitoare la aceste informatii.

***

Site-ul specializat in aviatie aeronews.ro anunta ca TAROM are in plan sa renunte la actuala flota formata din avioane Airbus, Boeing si ATR si sa foloseasca exclusiv doar avioane Airbus.

Surse care participa la negocieri sustin ca Airbus va cumpara actualele aeronavele in regim buy-back, adica partru avioane Airbus A318, doua aeronave Airbus A310, 4 Boeing 737-300 si alte 4 Boeing 737-700.

In schimb, consortiul european va oferi companiei TAROM , incepand din acest an, opt avioane Airbus A319-100, patru Airbus A320-200, doua aeronave Airbus A321-200 si inca doua avioane Airbus A330. Inca nu se stie exact daca avioanele de la Airbus vor fi nou sau second-hand, insa in cazul celor din urma, daca se va recurge la aceasta varianta, avioanele nu vor fi mai de 5 ani. Sursele aeronews.ro mai spun ca se poarta discutii si pentru inlocuirea celor sapte avionae ATR 42-500 si a celor doua ATR 72-500 cu ATR 42/72-600.

Ministerul Transporturilor si conducerea TAROM este nevoita sa termine destul de rapid negocierile si sa ia o decizie, mai ales din cauza presiunii tot mai mari pe care o exercita companiile low-cost ca Blue Air, Wizz Air si Ryanair. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro