GALERIE FOTO. Ponta spune ca NU ESTE DEPUTAT cand vine vorba despre pensiile speciale pentru alesi. Ce alte functii sustine insa ca mai are

Ce spune Ponta despre pensiile speciale pentru parlamentari Revenind la intrebarea care i-a fost adresata, -daca este este de acord cu pensiile speciale ale parlamentarilor sau daca ar fi de acord ca la incheierea mandatelor sa aiba o astfel de pensie- Ponta a spus ca doar Parlamentul este in masura sa decida, iar el mai are "foarte mult" pana la incheierea mandatelor.

acum 64 luni (20 Apr 2015)

Ce spune Ponta despre pensiile speciale pentru parlamentari

Revenind la intrebarea care i-a fost adresata, -daca este este de acord cu pensiile speciale ale parlamentarilor sau daca ar fi de acord ca la incheierea mandatelor sa aiba o astfel de pensie- Ponta a spus ca doar Parlamentul este in masura sa decida, iar el mai are "foarte mult" pana la incheierea mandatelor. La finalul saptamanii trecute, la Bistritia-Nasaud, Ponta a fost intrebat acelasi lucru, iar a raspuns ca el se de ocupa "de pensiile celor aproape sase milioane de pensionari din Romania" si ca a avut grija "sa nu le taie nimeni cu niciun leu", fara a da un raspuns concret.

Ce beneficii vor avea viitorii fosti parlamentari cand vor iesi la pensie

Potrivit proiectului, deputatii si senatorii vor avea dreptul dupa exercitarea mandatului, la cerere, la implinirea varstei standard, la o indemnizatie lunara pentru activitatea de parlamentar, de indemnizatie urmand sa beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar. Calculul acestei pensii se va face prin inmultirea 0,55% din indemnizatia bruta lunara de parlamentar cu numarul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de cate ori se va majora sau indexa indemnizatia parlamentarilor si se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii.

Propunerea legislativa a fost depusa joi la Camera Deputatilor si este semnata de 255 de deputati si senatori. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro