GALERIE FOTO. Muzeul kitsch-ului romanesc si-a deschis portile: Ingerul obez si pestele de sticla intra intr-un bar ... | REPORTAJ

Intr-un fost bar din Centrul Vechi al Capitalei, s-a deschis un muzeu cu peste 200 de exponate de prost gust, la propriu, care compun o imagine de ansamblu a kitsch-ului romanesc. Fie ca e vorba de pestele de cristal pus pe mileu, de bibelouri din perioada comunista sau de carpete cu Rapirea din serai, cele peste 200 de exponate compun o imagine de ansamblu a kitsch-ului romanesc.

acum 83 luni (5 May 2017)

Intr-un fost bar din Centrul Vechi al Capitalei, s-a deschis un muzeu cu peste 200 de exponate de prost gust, la propriu, care compun o imagine de ansamblu a kitsch-ului romanesc. Sunt mileuri sub bibelouri - sacagioaica, pestele de sticla, baietelul care face pipi -, sunt mileuri sub televizor si pe televizor. Toate exponatele provin din colectia personala a lui Cristian Lica (41 de ani), proprietarul muzeului, un pasionat de kitsch si de calatorii. Omul a lucrat 20 de ani in publicitate, a calatorit in 101 tari, a vizitat peste 500 de muzee si a scris o carte, "Lumea in buzunar". "Am vazut muzee similare la Londra sau la Budapesta, dar ideea mi-a venit de mult, de cand am inceput sa colectionez obiecte kitsch. Voi tine cont de feedback-urile si ratingurile vizitatorilor pentru a face schimbari sau pentru a imbogati colectia de exponate", adauga proprietarul muzeului.

Sapte categorii de kitsch

Noul muzeu de tip boutique se afla la al doilea etaj al imobilului din Strada Covaci nr.

Fie ca e vorba de pestele de cristal pus pe mileu, de bibelouri din perioada comunista sau de carpete cu Rapirea din serai, cele peste 200 de exponate compun o imagine de ansamblu a kitsch-ului romanesc.

Pretul unui bilet este de 30 de lei. "Dar pentru cetatenii romani aplicam o reducere de o treime din solidaritate cu faptul ca ei sunt expusi la kitsch-ul din jurul lor in fiecare zi. Contravaloarea biletului de intrare se situeaza in zona inferioara a marjelor de pret practicate de muzeele boutique din lumea larga", a mai spus Cristian Lica.

Cat despre galerie, Cristian Lica subliniaza ca "orice artist roman care va vrea sa expuna in galeria de Kitsch Art de la etaj este binevenit. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro