GALERIE FOTO. Haos in Gara de Nord, in urma grevei spontane a ceferistilor: Pentru un drum de o ora, un student din Titu a stat in gara cinci ore l REPORTAJ

La Gara de Nord din Bucuresti, sute de oameni au luat cu asalt casele de bilete, cerand explicatii pentru intarzierile de sute de minute. Gara era plina de sute de calatori care se asezasera pe bagaje, pe peroane si in fata tabelei de afisaj, de unde urmareau cum minutele de intarziere cresteau.

acum 88 luni (22 Mar 2017)

La Gara de Nord din Bucuresti, sute de oameni au luat cu asalt casele de bilete, cerand explicatii pentru intarzierile de sute de minute.

Gara era plina de sute de calatori care se asezasera pe bagaje, pe peroane si in fata tabelei de afisaj, de unde urmareau cum minutele de intarziere cresteau. Dar nu stia cand va pleca, pentru ca cei de la Informatii nu au putut sa-i spuna nimic. "Daca cei de la CFR au hotarat sa se poarte asa si sa faca o greva spontana, nu mai avem ce comenta.

Un alt barbat, foarte nervos ca se afla in gara de mai bine de sapte ore, se certa cu un politist de la Transporturi Feroviare, incercand sa afle la ce linie va trage trenul spre Resita. Trebuia sa plece la Titu, drum care dureaza o ora, dar era de cinci ore in fata tabelei de afisaj si nu stia cand va ajunge acasa.

"Nici nu mai stiu de cand astept si nici cat e ceasul.

Un barbat trecut de 60 de ani, rosu in obraji si cu ochelari, studia cu atentia tabela de Sosiri si Plecari. Iesise de dimineata din spital si trebuia sa mearga la Buzau. Se afla de patru ore in gara si nu stia nimic despre trenul cu care trebuia sa plece acasa.Spera doar sa nu i se faca rau din cauza caldurii.

Nici o explicatie plauzibila pentru calatori

Cei de la Biroul de Informatii erau depasiti de situatie si raspundeau doar ca nu au timp de explicatii. Un politist de la Transporturi ne-a declarat ca este vorba de o problema de adancime a CFR-ului, iar greva mascheaza lucruri ascunse din interiorul companiei. Contractul colectiv de munca al angajatilor CFR SA a expirat miercuri, iar joi expira si Contractul colectiv de munca al angajatilor de la CFR Calatori.

Miercuri seara, sindicalistii si conducerea CFR au cazut la pace, semnand un acord, pana la parafarea Contractului Colectiv de Munca 2017/2018,in care se garanteaza pastrarea drepturilor esentiale pentru salariati precum sporurile, plata orelor festive, acordarea bonurilor de masa si a ajuto... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro