GALERIE FOTO. Accidente aviatice in Romania: Cate avioane usoare s-au prabusit in ultimii 5 ani

Cel mai grav accident aviatic din istoria Romaniei rămane cel de la Balotești, din 1995, insă de atunci și pană in prezent mai multe accidente cu avioane ușoare au avut loc. Baru - 13 iunie 2011: Un aparat de zbor de mici dimensiuni, inchiriat de către un om de afaceri german de la o companie de profil din Alba, pentru o cursă Deva-Alba Iulia, a fost dat dispărut.

acum 54 luni (1 Aug 2015)

Cel mai grav accident aviatic din istoria Romaniei rămane cel de la Balotești, din 1995, insă de atunci și pană in prezent mai multe accidente cu avioane ușoare au avut loc. In ultimii 5 ani nu mai puțin de 8 astfel de aeronave s-au prăbușit. Pilotul aeronavei a MURIT

Accident Apuseni - 20 ianuarie 2014: Un avion ușor, de mici dimensiuni, care transporta o echipă medicală, s-a prăbușit intre Abrud și Campeni, in zona Pasului Ursoaia din județul Cluj. Avionul aparținea Agenției Naționale de Transplant și se indrepta către Oradea pentru o prelevare de organe. La bordul aparatului, pilotat de Adrian Iovan, se mai aflau copilotul, o femeie (medic rezident) și patru medici de la Institutul Clinic Fundeni, Elias și Floreasca. Dosarul accidentului a fost inregistrat pe rolul Parchetului de pe langă Curtea de Apel Alba Iulia, deoarece primele informații arătau că acesta ar fi avut loc pe raza județului Alba.

Aeroclub Targu Mureș - 3 decembrie 2013: Un avion de zbor ultraușor s-a prăbușit in zona Aeroclubului Targu Mureș, in aparat fiind o persoană care a reușit să iasă din aparat inainte ca acesta să ia foc.

Alba Iulia - 21 iunie 2013: Un avion de agrement de mici dimensiuni a aterizat forțat pe o pășune de pe raza localității Teleac de langă Alba Iulia, din cauza unei defecțiuni la motorul aparatului. La bordul acestuia se afla o singură persoană, un om de afaceri din Alba Iulia, in varstă de 57 de ani, care a suferit mai multe fracturi.

Bănești - 17 iunie 2012: Un avion de mici dimensiuni, care participa la un miting aviatic, s-a prăbușit, in apropiere de aerodromul din localitatea prahoveană Bănești.

Șirna - 12 iulie 2011: Un avion de mici dimensiuni, avand două persoane la bord, s-a prăbușit in zona localității prahovene Șirna.

Baru - 13 iunie 2011: Un aparat de zbor de mici dimensiuni, inchiriat de către un om de afaceri german de la o companie de profil... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro