Galati: In timp ce salile de stat sunt inchise, solutiile sunt dictate de piata. In "orasul fara cinematografe", investitii de milioane de euro in Multiplexuri

Dupa Immochan, care investeste cateva milioane intr-un cinematograf cu 5 sali, NEPI a anuntat investitii de 30 milioane euro in extinderea galeriilor comerciale de la Galati si un multiplex cu 8 sali. Filmarile la documentarele "Inundatiile de la Galati" si "Exercitiile marinarilor Flotilei de pe Dunare" au fost realizate pe 20 iunie 1897 de opticianul si fotograful francez Paul Menu (1876-1973), care lucra pentru firma "Lumière", a fratilor Louis si Auguste Lumière, precursorii cinematografiei, inventatorii primului aparat de filmat si ai primului aparat de proiectie cinematografica.

acum 92 luni (3 Nov 2016)

Dupa Immochan, care investeste cateva milioane intr-un cinematograf cu 5 sali, NEPI a anuntat investitii de 30 milioane euro in extinderea galeriilor comerciale de la Galati si un multiplex cu 8 sali.

Galatiul, probabil singurul mare oras din tara care de doua decenii nu mai are sali de cinema, va avea in viitorul apropiat doua cinematografe multiplex si unul 3D. Se intampla asta dupa zece ani in care galatenii, pentru a viziona un film, au fost nevoiti sa se deplaseze la Bucuresti si alti zece ani in care pasionatii de cinema au facut naveta la mallul din orasul vecin, Braila. Subiectul a ajuns tema de dezbateri electorale, din cand in cand primarul in functie se jura ca face demersuri la RADEF pentru a obtine administrarea celor patru cinematografe de stat, dar nu s-a intamplat nimic concret. Protestul a fost sustinut de regizorul Tudor Giurgiu si mediatizat de presa nationala, dar nici asta nu a schimbat ceva in deciziile consiliului de administratie al RADEF. Pana la urma tot societatea civila, adica Asociatia "Galati, orasul meu", a rezolvat problema: l-a convins pe patronul unei firme din Buzau sa investeasca doua sute de mii de euro in amenajarea unui cinematograf 3D la sala Casei de Cultura a Sindicatelor din oras. Cu ocazia infiintarii cinematografului, directorul Ovidiu Manole a aruncat la gunoi inscriptia cu numele Casei de Cultura a Sindicatelor si a trecut pe frontispiciul acesteia numele tatalui sau, redenumind practic institutia "Cinema prof. Acesta a fost director al Casei de Cultura si consilier municipal PSD, dar in urma unor probleme de sanatate s-a retras, pasandu-i conducerea fiului sau, Ovidiu Manole, care a "rebotezat" cinematograful.

Milioane de euro investite in doua multiplexuri

Reprezentantii grupului financiar NEPI (New Europe Property Investment), care detine mallul "Shopping City Galati", au anuntat zilele trecute ca vor dezvolta o investitie de aproximativ 30 milioane euro pentru extinderea galeriilor comerci... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro