Gala micilor eroi ai Romaniei

Ei trebuie sa fie un model demn de urmat si pentru altii, pe ideea ca e bine sa renunti la sloganuri vechi, precum "nu ne vor asculta cei de la minister", "domnul primar nu ne va primi niciodata la el in birou", "e mai bine sa stau in banca mea", "noi nu putem schimba nimic" sau "cei de sus stiu mai bine ce au de facut". Solidaritatea este in plin avant national Statistica arata ca la fiecare editie s-au inscris, in medie, 50 de organizatii sau pur si simplu oameni simpli, adevarate locomotive pentru comunitatile din care fac parte, in schimbarea lucrurilor, fie ca e vorba de lucrari edilitare, sustinerea culturii, educatiei, fie de salvarea unor repere arhitectonice ale orasului in care traiesc.

acum 109 luni (15 Jan 2015)

Pentru toti acesti eroi ai solidaritatii exista o Gala, ajunsa la cea de-a sasea editie, in care cele mai frumoase si de succes proiecte sunt premiate. Asa a facut ploiesteanca Lenuta Zamfirescu, reusind sa mobilizeze lumea din cartierul Bereasca, in asa fel incat comunitatea sa puna presiune pe autoritati, in cele din urma avand castig de cauza in ceea ce priveste demararea lucrarilor de extindere a retelei de canalizare, cat si asfaltarea unor strazi.

Pentru curajul si fermitatea ei, Lenuta a fost apreciata la Gala premiilor patriciparii publice de anul trecut. Si uite ca, in cele din urma, dupa multe zbateri, cei care au avut aceasta idee au si reusit s-o duca la capat, acum existand, in calendarul culural national, "Festivalul de Film Victoria". Nu se poate sa nu remarci si munca depusa de Asociatia Transplantatilor din Romania, atragand atentia asupra asigurarii medicamentelor compensate pentru pacientii care au trecut printr-o astfel de complicata operatie. Asociatia s-a numarat, la randu-i, printre cei premiati la Gala de anul trecut. Ei trebuie sa fie un model demn de urmat si pentru altii, pe ideea ca e bine sa renunti la sloganuri vechi, precum "nu ne vor asculta cei de la minister", "domnul primar nu ne va primi niciodata la el in birou", "e mai bine sa stau in banca mea", "noi nu putem schimba nimic" sau "cei de sus stiu mai bine ce au de facut". Asa cum remarca si Oana Preda (foto), director al Centrului de Resurse pentru participare publica - CeRe, Ā«toti acesti oameni ne arata ca societatea civila se misca, duce lupte mici sau mari care, puse la un loc, incet, incet transforma relatia dintre stat si cetateanĀ». Pentru ei si mai ales pentru ideile si actiunea lor exista, de sase ani incoace, o Gala a premiilor participarii publice, organizata de CeRe.

Solidaritatea este in plin avant national

Statistica arata ca la fiecare editie s-au inscris, in medie, 50 de organizatii sau pur si simplu oameni simpli, adevarate locomotive... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro