Gafa diplomatica la MAE. Ministrul german de Externe a primit in dar o harta a Frantei cu drapelul german

Ministrul de Externe al Germaniei, Frank Walter Steinmeier, a sosit ieri la Bucuresti, la numai o saptamana dupa ce presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, la Berlin, cu cancelarul Angela Merkel. Oficialul german a primit ieri titlul de cetatean de onoare al Sibiului, si a participat, de asemenea, la evenimentul prin care s-au sarbatorit 25 de ani de la infiintarea Forumului Democrat al Germanilor din Romania. Citeste si: Surse: Avionul cu care urma sa zboare ministrul de Externe german de la Bucuresti la Sibiu s-a stricat Avionul cu care ministrul de Externe german Frank Walter Steinmeir urma sa zboare de la Bucuresti la Sibiu s-a defectat, astfel incat deplasarea a fost intarziata cu o ora.

acum 109 luni (10 Mar 2015)

Ministrul de Externe al Germaniei, Frank Walter Steinmeier, a sosit ieri la Bucuresti, la numai o saptamana dupa ce presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, la Berlin, cu cancelarul Angela Merkel. Dincolo de discutiile diplomatice purtate cu presedintele Klaus Iohannis si cu premierul Victor Ponta, vizita diplomatului german a fost presarata cu o gafa penibila si cu un mic incident.

Ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu, i-a inmanat omologului sau german, Frank-Walter Steinmeier, o brosura cu imagini si articole de arhiva despre relatiile bilaterale Romania-Germania. Insa pe coperta brosurii, in loc de harta Germaniei, a fost creionata harta Frantei, acoperita insa de negru, rosu si galben, culorile steagului german. Reprezentantii Agerpres sustin insa ca brosura a fost realizata in colaborare cu MAE, care a vazut "zilele trecute" o copie a brosurii si care a avut ultimul cuvant de spus inainte de tiparit.

Ministrul german pare insa ca nu s-a suparat, imaginea fiind distribuita chiar de Ministerul de Externe de la Berlin pe contul oficial de Twitter al institutiei. In 1940, nazistii controlau nordul Frantei, iar sudul era administrat de regimul colaborationist de la Vichy.

Avion cu ghinion

In partea a doua a zilei, conform programului oficial afisat pe siteul Presedintiei, Klaus Iohannis si ministrul de Externe german urmau sa fie prezenti, la ora 16.45, la Palatul Brukenthal din Sibiu, pentru a participa la vernisajul expozitiei "Minoritatea germana din Romania - trecut si prezent in Europa unita".

Presedintele Klaus Iohannis urma sa ajunga in orasul natal cu masina, in timp ce Steinmeier, care a mai fost primit, intre timp, de premierul Ponta si de ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, urma sa ia avionul pana la Sibiu.

Pana la urma, ministrul de Externe german a ajuns la Sibiu cu un elicopter al MAI. Impreuna cu Klaus Iohannis, dar si cu ministrul de Externe ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro