Gafa de proportii la Paris, inainte de vizita lui Iohannis: un fisier intern care eticheta invitatii drept "scarbosi" a ajuns public

Gafa de proportii la Paris, inainte de vizita lui Iohannis: un fisier intern care eticheta invitatii drept

Las de o parte ca este o dovada de impolitete sa ceri celor pe care ii inviti sa vina singuri, dar iata ca directoarea Institutului Cultural Roman, Yvette Fulicea, comite o gafa si mai mare: a scris mail-ul de invitatie direct pe cel primit de la secretara ambasadorului si astfel a redirectionat si un fisier "Excel" de uz intern care cuprinde comentarii ireverentioase la adresa celor invitati.

acum 113 luni (7 Feb 2015)

Sefa ICR Paris a trimis invitatilor un email in care era atasat un document intern.

"Scrisoare de la Paris

Stimate domnule Nistorescu,

Pe 10 februarie Presedintele Romaniei domnul Klaus Iohannis va face o vizita oficiala la Paris. Asta dupa scandalul de la alegerile din noiembrie, de la urne cand ambasadorul Mazuru a pus jandarmii sa-i imprastie pe romanii care stateau la coada ca sa voteze.

Ambasada a trimis initial e-mailuri prin care solicita INTAI confirmarea participarii pentru a emite apoi cartoanele de protocol. Las de o parte ca este o dovada de impolitete sa ceri celor pe care ii inviti sa vina singuri, dar iata ca directoarea Institutului Cultural Roman, Yvette Fulicea, comite o gafa si mai mare: a scris mail-ul de invitatie direct pe cel primit de la secretara ambasadorului si astfel a redirectionat si un fisier "Excel" de uz intern care cuprinde comentarii ireverentioase la adresa celor invitati.

Cunosteam cam ce fel de "diplomati" reprezinta Romania, am avut de a face cu ei pe vremea cand eram trimisul Romaniei la UNESCO sau senator, vicepresedinte al Comisiei pentru Politica Externa.

Va trimit, cu acceptul autorului, mailul pe care l-a adresat ambasadorului Romaniei la Paris, domnul Bogdan Mazuru, prietenul meu domnul Radu Portocala, scriitor si jurnalist, fost director al Institutului Cultural Roman din capitala Frantei.

Cred ca este prea "tare" ca sa ramana "de uz intern"!

Cu respect,

Eugen Mihaescu

De asemenea, Mihaescu prezinta scrisoarea unuia dintre invitati, Radu Portocala, catre ambasadorul Romaniei in Franta.

"Domnule Ambasador,

Am primit invitatia pe care ati trimis-o pe 27 ianuarie prin e-mail, invitatie , desi, in cele mai multe cazuri, ea era adresata unor persoane casatorite.

Azi, am primit ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro