Gafa a Administratiei Prezidentiale: Manastirea Dragomirna a ajuns peste noapte in patrimoniul UNESCO

Gafa a Administratiei Prezidentiale: Manastirea Dragomirna a ajuns peste noapte in patrimoniul UNESCO

Lacasul de cult este construit in forma de nava si are o lungime de 35 de metri, o latime de circa 9,5 metri si o inaltime de aproape 42 de metri, biserica fiind considerata cea mai inalta si cea mai stramta biserica ridicata vreodata. Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Madalina Dobrovolschi, a detaliat programul presedintelui si a anuntat ca seful statului va merge la Suceava "pentru cunoasterea realitatilor locale si incurajarea autoritatilor", ocazie cu care va vizita Aeroportul International "Stefan cel Mare" si manastirile Voronet si Dragomirna, dar va avea si o serie de discutii cu autoritatile locale.

acum 86 luni (30 Apr 2017)

Sunt parte a patrimoniului mondial UNESCO si presedintele urmareste, prin acest demes, asa cum am precizat si atunci cand v-am prezentat obiectivele vizitei, sa sublinieze importanta restaurarii si prezentarii patrimoniului cultural al Bucovinei si sa nu uitam de traditiile comunitatii bucovinene, care, de asemenea, trebuie incurajate si pastrate", a declarat Madalina Dobrovolschi. Lacasul de cult este construit in forma de nava si are o lungime de 35 de metri, o latime de circa 9,5 metri si o inaltime de aproape 42 de metri, biserica fiind considerata cea mai inalta si cea mai stramta biserica ridicata vreodata. Proiectul de restaurare a frescelor din secolul al XVII-lea din Biserica Dragomirna, judetul Suceava, a primit, la Viena, marele premiu pentru conservarea patrimoniului cultural acordat de UE si de miscarea Europa Nostra, precum si premiul publicului, in urma votului a peste zece mii de persoane. Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Madalina Dobrovolschi, a detaliat programul presedintelui si a anuntat ca seful statului va merge la Suceava "pentru cunoasterea realitatilor locale si incurajarea autoritatilor", ocazie cu care va vizita Aeroportul International "Stefan cel Mare" si manastirile Voronet si Dragomirna, dar va avea si o serie de discutii cu autoritatile locale. Prima locatie este o intalnire, o vizita si o intalnire cu reprezentantii Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava - Botosani. Este o discutie care are scopul de a sprijini initiativa si de a stimula intreprinderile mici si mijlocii, producatorii din zona Suceava-Botosani care activeaza in sectorul bioeconomiei, sigurantei alimentare pentru populatie si protectiei mediului", a anuntat Madalina Dobrovolschi.

Al doilea punct pe agenda presedintelui in Bucovina va fi participarea la o dezbatere cu peste 300 de alesi locali din regiune, care se va centra pe ideea evidentierii problemelor cu care se confrunta autoritatile locale si identificarea solutiilo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro